Reebiefstukjes met Gembersaus
Ingredienten:
4 reebiefstukjes
400 ml. wildfond
200 ml. rode wijn
1 takje tijm
2 eetl. geraspte gember
Bereiden:
Wildfond, rode wijn, tijm en gember tot een derde van de hoeveelheid inkoken
Zeef de saus
Reebiefstukjes insmeren met zout en peper en 3-5 min. aan iedere kant bruin bakken
Haal de reebiefstukjes uit de pan en laat ze, verpakt in alufolie, even rusten
intussen de ingekookte saus door het braadvet roeren en dit alles nog even op een hoog vuur laten bruisen
Schep de saus op de borden en leg de reebiefstuk in het midden van de saus.
Garneer met in dunne plakjes gesneden gemberbolletjes en fijn gehakte peterselie
Tip:
Dit recept kan ook met ossenhaas worden bereid
Bron: Het Keukenboekje
0 reacties:
Een reactie posten