Pasta met Gehaktballetjes
Dit recept is met macaroni,
maar je kunt ook een andere soort pasta gebruiken
Ik heb penne gebruikt en iets grotere balletjes gedraaid
Ben al in verschillende winkels geweest voor macaroni (elleboogjes)
Maar die zijn tegenwoordig zo klein.
Die vinden we hier niet echt lekker.
Vandaar dat we hier meestal penne gebruiken in een gerecht waar macaroni in voorkomt.
Ingredienten:
500 gram macaroni
1 kippenbouillonblokje
500 gram rundergehakt
zakje Stroganof kruiden (A.H.)
1 ei
1 grote ui
1 rode paprika
2 knoflookteentjes
1/2 bosje peterselie
1 blikje tomatenpuree
zeezout & peper
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano
1 theelepel majoraan
olijfolie
Voor meer pit:
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel gemberpoeder
Bereiden:
Kook de pasta in het water met het bouillonblokje
Maak intussen de ui en knoflook schoon, snijd de paprika in blokjes
Snipper de ui.
Maak het gehakt op smaak met het ei en de stroganofkruiden
Maak er balletjes van.
Maak in een grote koekenpan of hapjespan de olijfolie heet
Bak hierin de balletjes gehakt om en om bruin
Voeg de ui toe en laat meebakken tot ze glazig zijn
Voeg de knoflook en de paprikablokjes toe.
Bak even mee en voeg de kruiden toe met de tomatenpuree
Roer dit goed om en om
Voeg een kopje bouillonvocht toe.
Als de pasta gaar is afgieten (al dente)
Voeg de pasta bij de balletjes en tomatenmengsel
Zet op laag voor en schep alles om en om zodat het goed warm is
Hak de peterselie fijn en voeg op het laatst toe.
Serveer de pasta met een gebakken eitje en komkommersalade.
0 reacties:
Een reactie posten