Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Pasta met Gehaktballetjes


Pasta met Gehaktballetjes

Dit recept is met macaroni, 
maar je kunt ook een andere soort pasta gebruiken
Ik heb penne gebruikt en iets grotere balletjes gedraaid
Ben al in verschillende winkels geweest voor macaroni (elleboogjes)
Maar die zijn tegenwoordig zo klein.
Die vinden we hier niet echt lekker.
Vandaar dat we hier meestal penne gebruiken in een gerecht waar macaroni in voorkomt.

Ingredienten:

500 gram macaroni
1 kippenbouillonblokje
500 gram rundergehakt
zakje Stroganof kruiden (A.H.)
1 ei
1 grote ui
1 rode paprika
2 knoflookteentjes
1/2 bosje peterselie
1 blikje tomatenpuree
zeezout  & peper
1 theelepel tijm
1 theelepel oregano
1 theelepel majoraan
olijfolie

Voor meer pit:
1/2 theelepel cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel gemberpoeder

Bereiden:

Kook de pasta in het water met het bouillonblokje
Maak intussen de ui en knoflook schoon, snijd de paprika in blokjes
Snipper de ui.
Maak het gehakt op smaak met het ei en de stroganofkruiden
Maak er balletjes van.
Maak in een grote koekenpan of hapjespan de olijfolie heet
Bak hierin de balletjes gehakt om en om bruin
Voeg de ui toe en laat meebakken tot ze glazig zijn
Voeg de knoflook en de paprikablokjes toe.
Bak even mee en voeg de kruiden toe met de tomatenpuree
Roer dit goed om en om
Voeg een kopje bouillonvocht toe.

Als de pasta gaar is afgieten (al dente)
Voeg de pasta bij de balletjes en tomatenmengsel
Zet op laag voor en schep alles om en om zodat het goed warm is
Hak de peterselie fijn en voeg op het laatst toe.

Serveer de pasta met een gebakken eitje en komkommersalade.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten