Koreaanse Bibimbap
Na de salades en desserts in glazen potten
Is er nu een nieuwe rage...
Eten uit een kommetje......
En dit recept van Bibimbap is daar uitermate geschikt voor
Comfort food in een kom...
Deze combinatie van rijst en groente is beter bekend als Bibimbap
Wat betekent gemengde rijst
De hete rijst word in een kom geschept en de groente word er boven op geschikt,
Meestal met dun gesneden vlees of voor de vegetarische versie) een gebakken eitje( sunney side up) erop
En de bibimbap saus erover
(maar je kunt ook sweet chili saus nemen)
Je kunt ook je eigen smaak aan groente`s nemen
Ingredienten:
Rijst
Zonnebloem olie
250 gram baby spinazie (geblancheerd)
200 gram tauge (geblancheerd)
2 wortels (medium grootte in julienne en geblancheerd)
8 shitake paddestoeltjes (in dunne schijfjes )
1 Paksoy (schoon gemaakt en geblancheerd)
1 kleine pompoen (in stukjes gesneden)
1 eetlepel zwarte sesamzaadjes
1 knoflookteentje (gehakt)
1 cup Bibimbap Saus of sweet chili saus
4 verse eieren.
Peper & zout.
Bereiden:
Kook de rijst en houd ze warm
Verwarm de oven voor op 180/200 graden
Doe de stukjes pompoen op een ovenplaat en besprenkel ze met zonnebloem
Strooi er zout over
Rooster ze tot ze zacht zijn
Rooster de sesamzaadjes in de koekenpan (3 a 5 minuten)
Zet opzij.
Verwarm de olie in een koekenpan
Voeg de knoflook toe, roer voor ca1 minuut en voeg de paddestoeltjes toe
Roer goed door en zet opzij.
Verwarm de koekenpan en bak de eitjes
Doe de rijst in een kom
Doe van alle groente een beetje in de kom
Voeg de eitjes toe en strooi er de sesamzaadjes over
Voeg de bibimbapsaus toe en serveer meteen.
0 reacties:
Een reactie posten