Tajine van Kip en Gekonfijte Citroen
Tajine' of 'tagine' is zowel de naam van het gerecht als van de pan waarin het traditioneel wordt gemaakt.
Geen tajine in huis?
Je kunt dit gerecht ook maken in een stoofpan met deksel.
Lekker met in stukken gescheurd stokbrood.
Ingrediënten
4 personen
2 middelgrote uien
6 trostomaten
5 tenen knoflook
1 kg vastkokende aardappel
80 gram gekonfijte citroen
15 gram verse peterselie
3 eetlepels milde olijfolie
600 gram scharrelkipdijfilet
2 theelepels gemalen gember
2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit)
2 theelepels komijnzaad
200 ml water
Bereiden:
Rasp de uien en tomaten op een grove rasp.
Rasp de knoflook op een fijne rasp.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes van ca. 1 cm breed.
Snijd de gekonfijte citroenen in flinterdunne plakjes en verwijder de pitjes.
Snijd de peterselie, ook de steeltjes, fijn maar houd deze gescheiden.
Verhit de olie in de tajine op middelhoog vuur.
Fruit de ui ca. 8 min., schep regelmatig om.
Bak de knoflook 1 min. mee.
Snijd ondertussen de kippendijen in kwarten.
Voeg de kip toe aan het ui-knoflook- mengsel, bestrooi met zout, peper, gember, kurkuma en komijnzaad en bak ca. 5 min. mee, onder af en toe omscheppen.
Voeg de geraspte tomaat, gekonfijte citroen, peterseliesteeltjes, plakjes aardappel en het water toe aan de kip.
Laat op laag vuur ca. 30 min. stoven, tot de kip gaar is en de aardappel zacht.
Schep de stoof om en bestrooi met het peterselieblad.
Bron A.H
0 reacties:
Een reactie posten