Gepekelde Radijsjes met Pit
Gepekelde radijsjes zijn erg makkelijk om zelf te maken,
en een ideale manier om een bosje radijsjes te verwerken.
De chilipeper zorgt voor wat extra pit.
Ingredienten:
1 bos radijsjes
180 ml witte wijnazijn
180 ml water
3 koffielepels honing
1 koffielepel chilivlokken
½ koffielepell mosterdzaad
2 koffielepels zout
Bereiden:
Was de radijsjes en verwijder het puntje en het steeltje.
Snijd de radijsjes in hele fijn schijfjes met behulp van een scherp mes of een mandoline.
Doe de radijsjes in een middelgrote bokaal.
Doe er de chilivlokken en de mosterdzaadjes over.
Maak de pekel door de azijn, het water, de honing en het zout aan de kook te brengen.
Giet de pekel over de radijsjes.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Zet de gepekelde radijsjes nadien in de koelkast.
Je kan ze al na 3 uur eten.
Ze blijven enkele weken goed in de koelkast maar zijn het lekkerst als je ze binnen de 5 dagen opgebruikt.
0 reacties:
Een reactie posten