Thaise Kipkerrie
Ingrediënten
500 gram kipfilet, in blokjes
1 stuks fijngesneden ui
2 teentjes fijngesneden knoflook
1 stuks rode peper, in ringetjes
400 gram courgette, in dikke plakken
100 gram taugeh
1 deciliter bouillon van een blokje
1 deciliter dikke santen (kokosmelk)
2 eetlepels plantaardige olie
2 eetlepels nam plah
2 eetlepels assemwater
1 eetlepel bruine suiker
2 eelepels rode kerriepasta
allesbinder
zout naar behoeven of iets meer nam plah
Bereiden:
Verhit de olie in een wok en fruit de uien gedurende 5 minuten.
Voeg knoflook en kerriepasta toe roer door en fruit 1 minuut.
Voeg bouillon, santen, suiker, zout en vissaus toe en breng aan de kook.
Doe de courgette en de rode peper erbij.
Plaats een deksel op de wok, draai het vuur lager en sudder ± 10 minuten.
Voeg de kip toe en sudder nog 8 minuten.
Doe de taugeh in de wok en roer gedurende 1 minuut goed door.
Dik de saus in met een schepje allesbinder.
Garneer met basilicumblad en serveer er witte rijst bij
0 reacties:
Een reactie posten