Scrambled Eggs met Avocado en Zalm
Ingredienten:
2 boterhammen
boter
2 eieren (zo vers en vrije uitloop als mogelijk)
melk
zeezout
gemalen zwarte peper
½ avocado, in plakjes
2 grote of 4 kleine plakjes (wilde) gerookte zalm
4 sprietjes bieslook, fijngehakt
Bereiden:
Smeer de boterhammen aan beide kanten licht in met boter (gezouten boter is nog lekkerder).
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster de boterhammen (zonder vetstof) om en om goudbruin in de pan.
Haal ze eruit en leg op 2 bordjes.
Kluts in de tussentijd je eieren met een klein scheutje melk (max 1 eetlepel), snufje zout en peper in een kom.
Zet de koekenpan weer op het vuur (middelhoog) en smelt een klontje boter.
Schenk het geklutste ei in de pan.
Laat 10 a 15 seconden met rust en roer daarna rustig door het ei met een spatel. Schep het om vanaf de bodem (zo sramble je het).
Laat dan 10 seconden met rust en schep weer om met je spatel.
Herhaal dit tot het ei net begint te garen.
Het mag nog een beetje glimmen aan de bovenkant, maar niet meer vloeibaar zijn. Zet het vuur gelijk uit, want daarna gaart het nog iets door.
Verheel de scrambled eggs over de twee boterhammen.
Leg de plakjes avocado en gerookte zalm over de scrambled eggs en garneer met fijngehakte bieslook.
Serveer direct.
Bron: Francesca Kookt
0 reacties:
Een reactie posten