Aardappelsalade met Tuinkers en Radijs en Venkel
Deze aardappelsalade is zo lekker
Je blijft ervan eten.....
Ook lekker bij de bbq of als lunch met stokbrood en kruidenboter
Ingredienten:
1 kg vastkokende aardappel
3 salade-uitjes
1 bosje radijs
150 ml appelciderazijn
1 venkelknol
25 gram verse bieslook
1 bakje tuinkers
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels karnemelk
2 eetlepels grove mosterd
1 theelepel kristalsuiker
Bereiden:
Boen de aardappelen schoon.
Snijd ze in plakken van ca. 1 cm dik en kook ze in gezouten water in ca. 12 min. gaar.
Giet af en laat uitdampen.
Snijd de onderkant van de salade-ui en snijd de stengels in dunne ringen.
Was de radijsjes met het blad grondig, dep droog met een schone theedoek.
Haal ze los van het blad en verwijder de worteltjes.
Snijd de radijsjes in heel dunne plakken. Laat het blad heel.
Schep de ui en radijsplakjes om met de azijn en laat 5 min. staan.
Maak ondertussen de venkel schoon en snijd hem in zo dun mogelijke plakken, eventueel met een mandoline.
Snijd het venkelgroen fijn.
Snijd de bieslook fijn.
Snijd de tuinkers los van de bodem.
Meng de mayonaise, karnemelk, mosterd, suiker en 1 el de azijn van de radijs en salade-ui (per 4 personen) tot een dressing.
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de radijs en salade-ui uitlekken.
Meng in een ruime kom de aardappelplakjes, venkel, bieslook, tuinkers, bosui en radijs.
Giet 2/3 van de dressing eroverheen en schep om.
Meng tot slot het radijsblad erdoor.
Verdeel de salade over een schaal en besprenkel met de rest van de dressing.
TIP:
BewaartipJe kunt de salade in een goed afgesloten bak ca. 2 dagen bewaren in de koelkast.
Bron: Allerhande
0 reacties:
Een reactie posten