Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Aardappelsalade met Tuinkers en Radijs en Venkel


Aardappelsalade met Tuinkers en Radijs en Venkel

Deze aardappelsalade is zo lekker
Je blijft ervan eten.....
Ook lekker bij de bbq of als lunch met stokbrood en kruidenboter

Ingredienten:


1 kg vastkokende aardappel
3 salade-uitjes
1 bosje radijs
150 ml appelciderazijn
1 venkelknol
25 gram verse bieslook
1 bakje tuinkers
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels karnemelk
2 eetlepels grove mosterd
1 theelepel kristalsuiker

Bereiden:

Boen de aardappelen schoon. 
Snijd ze in plakken van ca. 1 cm dik en kook ze in gezouten water in ca. 12 min. gaar. 
Giet af en laat uitdampen.
Snijd de onderkant van de salade-ui en snijd de stengels in dunne ringen.
 Was de radijsjes met het blad grondig, dep droog met een schone theedoek.
 Haal ze los van het blad en verwijder de worteltjes. 
Snijd de radijsjes in heel dunne plakken. Laat het blad heel.
 Schep de ui en radijsplakjes om met de azijn en laat 5 min. staan.
Maak ondertussen de venkel schoon en snijd hem in zo dun mogelijke plakken, eventueel met een mandoline. 
Snijd het venkelgroen fijn. 
Snijd de bieslook fijn.
 Snijd de tuinkers los van de bodem.
Meng de mayonaise, karnemelk, mosterd, suiker en 1 el de azijn van de radijs en salade-ui (per 4 personen) tot een dressing. 
Breng op smaak met peper en zout.
Laat de radijs en salade-ui uitlekken. 
Meng in een ruime kom de aardappelplakjes, venkel, bieslook, tuinkers, bosui en radijs. 
Giet 2/3 van de dressing eroverheen en schep om. 
Meng tot slot het radijsblad erdoor. 
Verdeel de salade over een schaal en besprenkel met de rest van de dressing.

TIP:
BewaartipJe kunt de salade in een goed afgesloten bak ca. 2 dagen bewaren in de koelkast.


 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten