Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
Image and video hosting by TinyPic

Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.

Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op


Image and video hosting by TinyPic


Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor links in de colum op EMAIL bij Postkantoor

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:


Image and video hosting by TinyPic



Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"

Image and video hosting by TinyPic

~*~*~*~

~*~*~*~*~

Image and video hosting by TinyPic


Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Image and video hosting by TinyPic


Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren



~*~*~*~

ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT
Image and video hosting by TinyPic

Tabouleh


Tabouleh.....

Taboulé of tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. 
Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten. 
Het gerecht bestaat uit bulgur, gesneden tomaten, munt, peterselie met uien, bosui of sjalotten. 
Het geheel wordt overgoten met olijfolie en citroensap en vervolgens bestrooid met zout, peper en soms met kaneel....
In dit recept is de bulgur vervangen door quinoa.

Ingredienten:

190 gram  quinoa (3 kleuren als je die kan krijgen)
2 cups Water
220 gram kikkererwten (uit blik) 
350 gram kerstomaatjes (in half en sommige in kwarten) 
240 gram komkommer (in blokjes) 
40 gram (flinke bos) krulpeterselie (fijn gehakt)
35 gram lenteuitjes (fijn gesnipperd) 
2 eetlepels munt (fijngehakt)
Verse peper.

Voor de dressing:

65 gram olijfolie (extra Virgin)
1 citroen (de zeste)
70 gram vers citroensap
1&1/2 thhelepel knoflook  (uit de knijper)
3/4 theelepel zeezout

Bereiden:

Doe voor de dressing alle ingredienten in een schoon gemaakt jampotje
Doe de deksel erop en schud tot alles goed vermengd is.
Zet in de koeling tot gebruik

Zet de quinoa een nacht in water of spoel ze in een zeef tot het water helder is en kook de quinoa direkt
Doe de quinoa in een middelgrote pan met  2 cups water en snufje zout
Breng aan de kook en kook de quinoa gaar zoals op de verpakking staat.
Gespoeld in een zeef duurt dat ca 15 minuten
De geweekte quinoa duurt ongeveer 7 minuten.
Laat de quinoa uitlekken indien nodig.
Doe de quinoa in een kom en zet in de koelkast om af te koelen.
Is de quinoa koud voeg dan de kikkererwten, tomaten, komkommer, peterselie, uitjes en munt toe.
Giet de dressing erbij...
Schep alles voorzichtig door elkaar
Voeg zout en peper naar smaak toe
Serveer met extra partjes citroen.
Laat zeker een uur intrekken
De tabouleh kun je 3 dagen bewaren in de koelkast.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Spaghetti met Tonijn, Salie en Tomaatjes.


Spaghetti met Tonijn en Salie

Een echt Italiaans familierecept, waarbij de salie zorgt voor die extra touch.
Recept voor 2 personen

Ingredienten:

200 gram spaghetti
3 eetlepels olijfolie
2 rode uien, in dunne partjes
2 tenen knoflook, in plakjes
250 gram kerstomaatjes
15 blaadjes verse salie, 1/3 in dunne reepjes
zout
vers gemalen peper
1 blik tonijn op olie 185 g, uitgelekt
50 gram geraspte geitenkaas

Bereiding:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. 
Verhit 2 el olijfolie in een wok of grote koekenpan en roerbak hierin de ui en knoflook 2-3 min. 
Schep de tomaatjes en de saliereepjes erdoor en roerbak nog ± 2 min. 
Voeg zout en peper naar smaak toe. 
Verwarm 1 el olijfolie in een steelpan en bak hierin de salieblaadjes knapperig. 
Schep de tonijn in grote stukken door de groente en schep ook de spaghetti erdoor. 
Verdeel de spaghetti over 2 borden en bestrooi met de kaas, salieblaadjes en nog wat peper.

TIP:
Ook lekker met olijven en kappertjes erdoor.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kruidenboter met Bacon, Cheddar en Bieslook


Kruidenboter met Bacon, Cheddar en Bieslook

Even een andere kruidenboter...
Crispy door de gebakken bacon
De kaas geeft er ook een pittig smaakje aan.

Ingredienten:

125 gram boter (kamertemperatuur)
1/4 cup gebakken bacon (verkruimeld)
1 theelepel bieslook (fijn gesneden)
2 eetlepels cheddar kaas (geraspt)



Bereiden:

Doe alle ingredienten in een kom
Mix alles door elkaar met een spatel
Leg op bakpapier of huishoudfolie en draai het in een ronde vorm.
Leg minimaal voor 2 uur in de koeling.

Lekker op brood, toast en aardappelen in de schil.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Geroosterde Citroen Tomaten Salade


Geroosterde Citroen Tomaten Salade



Ingredienten:

2 citroenen (gehalveerd, pitjes eruit en in dunne plakjes gesneden)
3 eetlepels olijfolie
1/2 theelepel suiker
1 theelepel gedroogde oregano
2 & 2/3 cups kerstomaatjes (gehalveerd)
1 eetlepel rode wijnazijn
1/3 cup platte peterselieblaadjes
1/2 cup muntblaadjes
1/2 cup kleine rode uitjes (gehalveerd en in dunne plakjes gesneden)
Zout & peper

Bereiden:

Warm de oven voor op 180 graden celsius
Vul een klein pannetje met water en breng aan de kook
Voeg de plakjes citroen toe
Blancheer ze ca 2 minuten
Laat ze daarna goed uitlekken


Mix 1 eetlepel olie, suiker, oregano en 1/2 theelepel zout in een kom
Voeg de citroenplakjes toe en mix het goed door
Bekleed een bakplaat met bakpapier of een silicone bakmatje
Leg de citroenschijfjes in een enkele laag op het bakpapier
Bak ze ca 30 minuten in de voorverwarmde oven
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.


Doe de tomaten in een kom met de 2 eetlepels olie, 1/4 theelepel zout, peper, azijn, peterselie, munt en de uien.
Hussel het door elkaar en voeg de citroenen toe
Schep voorzichtig door elkaar
Proef of er nog zout en peper bij moet.
Serveer de salade als bijgerecht of met stokbrood of ciabatta



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Fruit Sandwich


Fruit Sandwich

Een zomerse sandwich boordevol fruit
Fris en gezond....
Ben je niet zo een fruiteter dan is dit ideaal om toch fruit naar binnen te werken

Ingredienten voor 1 Sandwich:

3 sneetjes brood
2 kleine rijpe bananen (in plakjes)
2 schijven ananas (in stukjes)
1 appel (in plakjes)
2 eetelepels jam

Bereiden:

Smeer jam op 2 sneetjes brood 
Neem 1 sneetje brood met jam voor je
Beleg dit met plakjes fruit, zorg dat het sneetje brood goed belegd is.
Leg de 2de snee brood met jam op deze laag (de jamlaag omhoog)
Bedek deze ook weer goed met het fruit
Leg hier het 3de sneetje brood (zonder jam)
Grill deze sandwich tot de bovenlaag lichtbruin is
(je kunt ook een grillpan gebruiken en de sandwich keren als de onderkant bruin is)
(je kunt de sandwich ook ongebakken eten)
Snij de sandwich in een driehoek.....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pina Colada Bread (Cake)


Pina Colada Cake

Je hebt bananabread en nog een heleboel andere bread soorten
In Amarika word daar geen brood mee bedoelt maar cake
Net zoals ze steevast cake zeggen tegen taart.
Deze cake (bread) is er ook zo een.
Heerlijk bij de koffie of thee...
Ik zou er niet mee ontbijten.....dat is weer ander bread.... :-)

Ingredienten:

1 &  3/4 cups bloem
1 & 1/4 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel zout 
1 theelepel limoen zest
8 eetlepels boter (zacht)
3/4 cup suiker
2 eieren
2 theelepels vanille (merg van de vanillestokje) 
1/2 cup melk
1/2 cup ongezoete cocosmelk  
500 gram ananas uit blik (fijn gemaakt en uit gelekt) 
1/2 cup ongezoete cocosvlokken
1/2 cup poedersuiker
3 eetlepels rum   

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een bakblik in van ca 23 cm lang en 12 a 13 cm breed.
Zet opzij.

Mix in een grote kom de bloem, bakpoeder, limoenzest en zout door elkaar en zet even opzij.
Mix in een andere kom de boter en suiker tot en luchtig mengsel
Voeg de eieren 1 voor 1 toe
Is alles opgenomen dan de vanillemerg, melk en 1/4 cocosmelk toevoegen
Mix alles goed door
Schep de ananas en cococvlokken door het beslag
Vul het bakblik met het beslag en bak in de voorverwarmde oven ca 60 a 70 minuten.
Word de cake te bruin?
Dek ze dan af met aluminium folie
Haal de cake uit de oven als ze gaar is en laat ze een uur afkoelen voor je ze uit het bakblik haalt
Laat dan geheel afkoelen.
Doe in een kom de overgebleven cocosmelk, poedersuiker en rum
Roer dit goed door zodat er geen klontjes inzitten
Druppel dit over de cake

TIP:
Je kunt ook gesmolten chocolade over de cake doen en er ananas stukjes opleggen.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Nutella Pannacotta


Nutella Pannacotta

Nutella Panna Cotta is geen moeilijk dessert
Maar wel heel erg lekker.
En je zult het zeker vaker maken.

Ingredienten:

30 ml water
2 theelepels poedergelatine 
300 ml vloeibare slagroom
1/2 cup volle melk
1/2 cup Nutella
2 - 3 eetlepels suiker
1 theelepel extract
snufje
gehakte hazelnoten en chocolade rasp

Bereiden:

Doe beetje water in een kommetje en strooi de gelatine poeder erin.
Roer door en zet even opzij.
Doe in een steelpan de room,melk,nutella, vanille extract en snufje zout
Zet het pannetje op halfhoog vuur en roer tot de suiker smelt en de nutella is opgelost
Is het niet zoet genoeg voeg dan nog suiker toe.
Laat het NIET koken
Komt er damp uit het pannetje en alles is goed gemengd kan het pannetje van het vuur af.
Plaats het kommetje gelatinepoeder in de magnetron en laat het smelten (8 a 10 minuten op hoog)
Doe de gelatine bij het nutella mengsel
Roer goed door....
Laat afkoelen en roer af en toe om geen vel te krijgen.
Intussen 4 ramekins of kommetjelichtjes invetten met olie.
(als je de puddingkjes eruit wil halen.)
Laat je het in de potjes hoef je de potjes niet te olieen.
Vul de potjes met de pannacotta en zet in de koelkast om helemaal af te koelen en stevig te worden.
Voor het serveren versieren met de gehakte hazelnoten en/of chocolade rasp.

TIP:

Om geen vel te krijgen tijdens het afkoelen kun je ook plastic folie op het pannacotta mengsel leggen
Druk het met je hand plat op het mengsel
Zorg dat er geen lucht tussen zit.




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Avocado Tomaten Komkommer Salade


Avocado Tomaten Komkommer Salade

Fris, smakelijk en vrolijk om te zien
En heel makkelijk te maken deze salade.
Niet iedereen houd van de smaak van koriander
Neem dan bieslook  in stukjes geknipt en gebruik iets minder ui.
Vind je de schil van komkommer ook niet lekker haal dat er dan af
Ik haal ook de zaadlijsten uit de komkommer
Hou je niet van koriander?
Je kunt ook bieslook er door knippen.
Voeg zout en peper op het laatst toe
Zout ontrekt vocht uit de komkommer en voeg je zout eerder toe word het een natte boel.

Ingredienten:

1 pond roma tomaten (in kwarten)
1 komkommer (gesneden)
1/2 rode ui (in dunne schijven)
2 avocado`s (ontpit en in blokjes)
2 eetlepels virgin olijfolie
sap van middelgrote citroen
!/2 bosje koriander (fijn gehakt)
1 theelepel zeezout
peper uit de molen.

Bereiding:

Doe de gesneden tomaten, komkommer, ui, avocado en koriander in een schaal
Druppel de olijfolie en citroensap over
Hussel voorzichtig door elkaar
Breng op smaak voor het serveren met zout en peper




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Radijs Spread


Radijs Spread

Een lekker fris smeerseltje voor op brood...
Het zal hier wel vaker gegeten worden want we zijn gek op radijsjes.

Ingredienten:

100 gram kwark 
100 gram cream cheese
1 theelepel citroensap
180 gram radijsjes 
1 bosje bieslook
Zout  Peper

Bereiden:

Was de radijsjes en droog ze af met keukenrol
Rasp ze of snijd ze in kleine stukjes.
De kwark met de ceam cheese en een theelepel citroensap mengen in kom
Snijd of knip de bieslook klein en voeg ze toe aan het kwark/cream cheese mengsel.
Knijp de radijsjes uit en voeg ze toe.
Hussel alles goed door elkaar
Breng op smaak met peper en zout

TIP:
Radijsjes vormen net als komkommer water als je ze laat staan...
Gooi het water weg wat er in het schaaltje zit als je de radijsjes hebt geraspt.
Dep desnoods de radijsjes nog even met keukenrol.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Quiche met Asperge`s en Gerookte Zalm


Quiche met Asperge`s en Gerookte Zalm

Het is weer het seizoen van de asperge`s
En dan moet je er van profiteren...
Deze quiche is echt een aanrader....
En echt niet moeilijk te maken...
Salade en een lekker roseetje of wit wijntje erbij een volledige maaltijd.
Maar ook als lunch of op een party .....

Ingrediënten 
4 personen

1 kg witte asperges (1 ½ kg mag ook gerust)
200 gram gerookte zalm
200 gram geraspte oude kaas
200 gram crème fraiche
4 eieren
1 rol deeg voor hartige taart 
peper en zout
bieslook om mee te garneren

Bereiden:

Asperges schillen, in stukjes snijden en ongeveer 10 minuten koken in een beetje water met zout.
Afgieten en goed laten uitlekken, zet er desnoods iets zwaars op zodat het vocht eruit geperst wordt
Bakvorm invetten
Bakvorm bekleden met het deeg
De uitgelekte aspergestukjes erop en peper en zout eroverheen
De gerookte zalm erop en de geraspte kaas erover
Klop de eieren met de crème fraiche en giet dit mengsel eroverheen
Deeg terug vouwen, 45 min. in een voorverwarmde oven op 225 graden.
Garneren met bieslook


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten