Foto by: Antonis Achilleos
Rozemarijn Kip uit de Grillpan
Dit èènpans gerecht is makkelijk en zo gemaakt.
En met een heerlijke salade en stokbrood een volledige maaltijd.
750 gram rode aardappeltjes (goed gewassen en in half of kwarten)
zout.
1 eetlepel rozemarijnblaadjes + 2 takjes rozemarijn.
1 knoflookteentje (uit de pers)
1/2 theelepel paprikapoeder.
sap van 2 citroenen (bewaar uitgeperste de helften)
2 eetlepels olijfolie (extra virgin)
4 kipfilets (zonder bot met vel)
1/2 pond champignons (gehalveerd)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden celsius.
Kook de aardappeltjes in een pan en laat ze 8 minuten koken
Giet ze af en zet even opzij.
Doe de rozemarijnblaadjes met de geplette knoflook, 2 theelepels zout en de paprikapoeder in een vijzel.
Wrijf tot een pasta en doe het in een kom.
Voeg het citroensap van 1 citroen en de olijfolie toe en wrijf alles goed doorelkaar
Doe de kip erbij en en wrijf de marinade goed in de kip.
Verhit een grillpan op halfhoog vuur tot het goed heet is.
Leg de kip in de grillpan met de velkant naar beneden.
Laat het vel bruin worden ca 5 minuten.
Draai de kip om voeg de champignons en aardappelen toe
Druppel het sap van de andere citroen eroverheen.
Leg de takjes rozemarijn in de pan
Zet de pan in de oven (onbedekt) en bak de kip gaar en het vel knapperig is.
(20 tot 25 minuten)
Bron: Foodnetwork
0 reacties:
Een reactie posten