Appeltjes in de oven met Toffeesaus
Oorspronkelijk is dit recept voor onder de grill.
Maar het lijkt mij erg zwart worden als je het 3 kwartier onder een grill moet zetten.
Dus ik heb het veranderd en gebakken in de oven net als crumble.
En daar lijkt het ook op met de knapperige topping.
In het recept word om appeltaart kruiden gevraagd.
Het stond er niet bij maar heel simpel zelf te maken.
2 theelepels kaneelpoeder.
1 theelepel nootmuskaat (gemalen).
1/3 theelepel gemberpoeder (djahé)
En kind kan de was doen en eten......
Ingrëdienten:
7 cups appels (geschild en in dunne schijfjes)
1/3 cup suiker
1 eetlepel maizena
1 eetlepel citroensap
1 theelepel appeltaart kruiden
1/4theelepel zout
1/2 havermout
1/2 cup bruine suiker (aangedrukt)
1/4 cup bloem
1/4 cup boter
Toffee Saus
IJs (optional)
Bereiden.
Warm de oven voor op 160 graden celsius.
Doe in een kom de appels, suiker, maizena,citroensap, appeltaartkruiden en zout.
Hussel alles door elkaar.
Doe het mengsel in ovenschaal.
Meng in een andere kom de havermout, bruine suiker en bloem
Snij de boter in kleine stukjes en werk het door het havermout mengsel
Er moeten een soiort kruimels ontstaan.
Strooi dit over de appels in de ovenschaal en zet het in de oven.
Na 30 minuten even testen of de appels al bubbelen.
Anders nog even in de oven laten staan.
Word de bovenkant te bruin dek dan even af met aluminium folie.
Toffee Saus
Ingredienten:
1 cup bruine suiker (aangedrukt)
1/2 cup slagroom
1/2 cup bruin bier
1 eetlepel stroop
2 eetlepels water
Bereiden:
Doe alle ingredienten in een pan.
Breng aan de kook en zet het vuur dan laag.
Roer goed zodat het niet aanbrand
Laat de saus indikken tot een gebonden saus.
Laat afkoelen en serveer bij de appelcrisp
Bron: BHG
0 reacties:
Een reactie posten