Aubergines met Basilicum en Granaatappelpitjes
Er zijn zoveel "appies" voor je mobieltje,
Je ziet af en toe door de bomen het bos niet meer.
Je ziet af en toe door de bomen het bos niet meer.
Ik heb b.v. een appie {Vrouw) van de Telegraaf.
Iedere dag staat er een berichtje in de vorm van een spreuk, leuke plaatjes of een recept.
Erg leuk en de recepten klinken altijd leuk.
Zo ook dit recept.....
Iets heel anders en ik ga dit zeker uitproberen,
de ingredienten klinken tenminste al goed
Ingrediënten:
(Voor 4-6 personen)
2 aubergines
(kruiden)zout
peper uit de molen
olijfolie
1 granaatappel
½ citroen of limoen
1 teen knoflook ~
200 ml sojaroom
paar takjes basilicum
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snij de aubergines met steel en al in de lengte in lange plakken (ongeveer acht)
en leg ze naast elkaar in een ruime ondiepe ovenschaal.
Bestrooi met zout en peper en bestrijk beide zijden met olijfolie.
Bak 30 minuten in midden van de oven tot de aubergine gaar en goudbruin is.
Snij de granaatappel in vieren en klop de pitten los in een kommetje.
Rasp boven ander kommetje de helft van de citroen of limoen.
Knijp de knoflook erboven uit en voeg de room toe.
Meng alles goed en breng op smaak met zout, peper en wat citroen- of limoensap.
Schep in het midden van elke plak aubergine een flinke lik van het roommengsel.
Bestrooi de aubergines met de granaatappelpitjes en gescheurde basilicumblaadjes.
Bron: De Telegraaf app.
Het recept komt uit Puur plantaardig.
Lekker snel, lekker makkelijk, lekker gezond ( Karakter Uitgevers, ISBN 978 90 452 0192 4).
0 reacties:
Een reactie posten