Gamba`s in Zoetzure Saus
Chemotherapie en bestraling kunnen zorgen voor minder trek,
aantasting van de smaak en een gevoelige keel.
Maar wat eet je dan?
Dit (voor
iedereen!) gezonde en lekkere recept is er speciaal voor ontwikkeld.
Onderaan staat hoe je het kookboek kunt bestellen waar dit recept uit komt
Ingredienten:
100 gram zilvervliesrijst (snelkook)
2 broccoliroosjes
2 lente-uitjes
1 teentje knoflook
2 rauwe gamba’s
1 eetlepel olijfolie
1-2 theelepels limoensap
4 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel ketjap manis
Bereiden:
Kook de rijst in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de rijst af.
Maak de broccoli en lente-uitjes schoon.
Snij de broccoli in heel kleine roosjes en het lente-uitje in smalle ringetjes.
Pel en hak de knoflook fijn.
Pel de gamba’s maar laat de staart zitten.
Snij de gamba’s in de lengte open, maar niet doormidden.
Verwijder de bruinzwarte darm.
Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerbak de broccoli 3 minuten.
Voeg de gamba’s toe en roerbak ze nog 3 minuten.
Roerbak vervolgens de lente-ui en knoflook 1 minuut mee.
Roer het limoensap, de tomatenketchup en de ketjap erdoor.
Verdeel de rijst en de gamba’s in zoetzure saus over borden.
Lauw of warm serveren.
Tip: voeg voor een oppepper wat hete pepersaus toe.
Bron:
Gezond eten rond chemotherapie (Poiesz Uitgevers, ISBN 978 94 91549 43 4).
Nu te koop via VROUW.nl/boeken voor € 19,95
0 reacties:
Een reactie posten