Photo : Kana Okada
Amandel Pannenkoekjes met Kersen Siroop
Deze pannenkoekjes zijn wel heel lekker
Amandel met kersen...yummie
Bak er maar veel...een extra portie gaat er altijd wel in met deze pannenkoekjes
Ingredienten:
1/2 cup gedroogde kersen
1 kaneelstokje
1/2 cup maple siroop
1 1/2 cups witte bloem
1/4 cup boekweitmeel
1/4 cup havermout
2 theelepels zuiveringszout
1 theelepel zout
2 eieren (los geklopt)
2 cups karnemelk
1/4 theelepel amandel extract (optionaal)
Olie of boter om de vorm in te smeren
1/2 cup amandelen (gehalveerd)
1/2 cup Griekse yoghurt
Bereiden:
Doe in een klein steelpannetje de kersen, 1/2 cup water en kaneelstokje
Zet op het vuur en breng aan de kook en zet het vuur laag
Laat 5 minuten trekken
Voeg de maple siroop toe en zet opzij om af te koelen,
In een kom de bloem, havermout en zuiveringszout en zout door elkaar roeren
In een andere kom de eieren, karnemelk en amandel extract loskloppen
Voeg de natte ingredienten bij de droge ingredienten en roer tot een mooi beslag
Verhit een koekenpan op het vuur besmeer met olie of boter
Giet 1/4 cup beslag in de pan
Strooi er 1 & 1/2 theelepel amandelen over
Bak de pannenkoek tot ze gaar en mooi bruin is (2 minuten per kant)
Bak van het overige beslag op dezelfde manier pannenkoeken
Serveer de pannenkoeken met de kersensiroop en een flinke lepel yoghurt.
Bron: Epicurious
0 reacties:
Een reactie posten