Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Roerbakschotel Ossenhaas met Champignons en Basilicum


Roerbakschotel Ossenhaas met Champignons en Basilicum

Dit gerecht kwam ik tegen op internet en het zag er zo lekker uit
Dus meegenomen en hier op het bloggie gezet
Heel simpel te maken en zo gebeurt met de wok.
Ook met warm weer als je niet zo lang in de keuken wil staan,
 en toch een warme maaltijd wil...

Ingredienten:

400 gram ossenhaas (in reepjes)
2 sjalotjes (fijngesneden)
2 grote tenen knoflook (uitgeperst)
1 groene peper (zaadjes verwijderd en fijngesneden)
zonnebloemolie
300 gram noedels
400 gram champignons (in dikke plakken)
1 rode paprika (in dunne reepjes gesneden)
100 gram sperziebonen (schoongemaakt en in grote stukke)
2 eetlepels hoisinsaus
2 kopjes basilicumblaadjes (fijngehakt)
1/4 kop geroosterde pinda's (fijngehakt)

Bereiden:

Hak de sjalotjes, knoflook, spaanse peper samen met 2 theelepels olie in de keukenmachine fijn. 
Schep het kruidenmengsel in een kom, roer het vlees er goed doorheen en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
Kook de noedels klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat goed uitlekken.
Verhit 2 theelepels olie in een wok op hoog vuur.
Roerbak de helft van het vlees gedurende 1 minuut. 
Leg apart op een bord en herhaal dit met de andere helft van het vlees.
Verhit 1 theelepel olie in de wol en roerbak de champignons gedurende 1 minuut. 
Doe de paprika en de bonen erbij en roerbak 1 minuut mee. 
Voeg het vlees en de hoisinsaus toe en roerbak 1 minuut. 
Roer de noedels door het vlees. 
Verdeel het gerecht over vier borden en top met basilicum en pinda’s.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten