Roerbakschotel Ossenhaas met Champignons en Basilicum
Dit gerecht kwam ik tegen op internet en het zag er zo lekker uit
Dus meegenomen en hier op het bloggie gezet
Heel simpel te maken en zo gebeurt met de wok.
Ook met warm weer als je niet zo lang in de keuken wil staan,
en toch een warme maaltijd wil...
Ingredienten:
400 gram ossenhaas (in reepjes)
2 sjalotjes (fijngesneden)
2 grote tenen knoflook (uitgeperst)
1 groene peper (zaadjes verwijderd en fijngesneden)
zonnebloemolie
300 gram noedels
400 gram champignons (in dikke plakken)
1 rode paprika (in dunne reepjes gesneden)
100 gram sperziebonen (schoongemaakt en in grote stukke)
2 eetlepels hoisinsaus
2 kopjes basilicumblaadjes (fijngehakt)
1/4 kop geroosterde pinda's (fijngehakt)
Bereiden:
Hak de sjalotjes, knoflook, spaanse peper samen met 2 theelepels olie in de keukenmachine fijn.
Schep het kruidenmengsel in een kom, roer het vlees er goed doorheen en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
Kook de noedels klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat goed uitlekken.
Verhit 2 theelepels olie in een wok op hoog vuur.
Roerbak de helft van het vlees gedurende 1 minuut.
Leg apart op een bord en herhaal dit met de andere helft van het vlees.
Verhit 1 theelepel olie in de wol en roerbak de champignons gedurende 1 minuut.
Doe de paprika en de bonen erbij en roerbak 1 minuut mee.
Voeg het vlees en de hoisinsaus toe en roerbak 1 minuut.
Roer de noedels door het vlees.
Verdeel het gerecht over vier borden en top met basilicum en pinda’s.
0 reacties:
Een reactie posten