Rabarber Cheesecake
Deze heerlijke cheesecake blijft hier geen lang leven beschoren,
Dirk is er gek op.....
En zolang er rabarber te krijgen is komt hij zeker vaak op tafel.
Ingredienten:
Voor de vulling:
100 gram mascarpone
600 gram cream cheese
150 gram suiker
Rasp van 2 citroenen
2 eetlepels bloem
3 losgeklopte eieren (medium)
100 gram zure room
Voor de rabarbercurd:
360 gram schoongemaakte rabarber (in stukjes van 2 cm)
50 gram suiker & 1 theelepel extra
2 eetlepels grenadine
2 eetlepels maizena
2 eieren (medium)
50 gram ongezouten boter
Voor de bodem:
60 gram gesmolten ongezouten boter
200 gram digestive biskwietjes
Bereiden:
Mix de rabarber met de suiker en de grenadine in een pan
Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de rabarber gaar is.
Doe de rabarber in de keukenmachine en pureer dit
Doe de rabarber terug in de pan
Meng de maizena met een beetje rabarberpuree tot een papje
Doe dit bij de rabarber in de pan en laat 1 minuutje pruttelen
Proef of er nog een extra lepel suiker bij moet
Mix in een kom de eidooiers met de boter en het rabarbermengsel
Bedek met huishoudfolie en laat afkoelen,
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Beboter een ronde vorm van 22 cm en 9 cm hoog
Springvorm is prima.
Of bekleed de vorm op de bodem met bakpapier en beboter de rest van de vorm in.
Maak de biskwietjes fijn door ze in een plastic zak te stoppen en met een deegroller fijn te slaan.
Of stop ze even in de blender en maak ze daarin fijn
Doe de biskwietjes in een kom en meng met de gesmolten boter
mix alles goed door elkaar
Doe dit mengsel in de bakvorm en druk ze goed aan op de bodem
Zet in de koelkast voor 20 minuten.
Doe de mascarpone met de cream cheese in een kom
Met de mixer goed loskloppen tot een zachte creme
Voeg de suiker toe en klop even door
Voeg de rasp en de bloem toe
klop dan 1 voor 1 de eieren erbij
Als laatste de zure room toevoegen
Schep laagjes cream cheese mengsel en rabarber op de biskwie bodem
Neem een sateprikker en haal die even door het mengsel
Bak voor 50 minuten in de oven gaar en lichtbruin
Middenin mag het een beetje wobbelig wezen.
Doe de oven uit en laat de cake in de oven afkoelen.
(Zo gaat de cake niet scheuren)
1 reacties:
hallo jeanne,
de cheesecake zit er geweldig lekker uit. zou hem graag zelf maken maar wat bedoel je met cream cheese? en welke koekjes gebruik je voor de bodem,
erg bedankt !!
groetjes sanne
Een reactie posten