Seroendeng
Ingrediënten
250 gram gemalen kokos
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal
1 stuks ui
1 theelepel laos
1 theelepel ketoembar
1 /2 theelepel djinten
2 stuks djeroekpoeroetblad
1 eetlepel assemwater
200 gram pinda's
zout en suiker naar smaak
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal
1 stuks ui
1 theelepel laos
1 theelepel ketoembar
1 /2 theelepel djinten
2 stuks djeroekpoeroetblad
1 eetlepel assemwater
200 gram pinda's
zout en suiker naar smaak
Bereiden:
Snijd de ui en de knoflook zeer fijn.
Maak de kokos iets vochtig en doe alle ingrediënten behalve de pinda's in de koekenpan.
Zet op laag vuur en blijf constant roeren totdat de kokos lichtbruin is.
Doe er nu 1 eetlepel olie bij en blijf roeren totdat het geheel droog is en de kokos iets bruiner is
Doe er dan de lichtgebakken pinda's door en meng goed .
Laat afkoelen en doe dan pas een afgesloten bus.
Maak de kokos iets vochtig en doe alle ingrediënten behalve de pinda's in de koekenpan.
Zet op laag vuur en blijf constant roeren totdat de kokos lichtbruin is.
Doe er nu 1 eetlepel olie bij en blijf roeren totdat het geheel droog is en de kokos iets bruiner is
Doe er dan de lichtgebakken pinda's door en meng goed .
Laat afkoelen en doe dan pas een afgesloten bus.
0 reacties:
Een reactie posten