Soezen
Soezen zijn zo gemaakt
Het lijkt een bewerkelijk deeg maar dat valt echt mee
Je kunt grote soezen (roomsoezen of moorkoppen) ermee maken
Of kleine soesjes (waar je weer een toren mee kunt maken)
En eclairs, de langwerpige soes
En je kunt ze vullen met banketbakkersroom, slagroom en fruit
En dat ze lekker zijn hoef ik niet te vertellen.....
Voor het deeg:
75 gram bloem (gezeefd)
60 gram boter
snufje zout
100 ml water
3 eieren (m)
Voor de vulling:
500 ml slagroom
60 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker (bijv. Dr. Oetker)
Bereiden:
Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook.
Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.
Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (ca. 1 minuut).
Haal de pan van het vuur.
Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.
Verdeel het beslag met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat;
Laat voldoende tussenruimte tussen de soezen, ze rijzen tijdens het bakken.
Bak de soezen in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin.
Laat de soezen afkoelen.
Je kunt de soezen vullen met banketbakkersroom of geklopte slagroom
Klop met de mixer met garden de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf.
Snijd of knip de soezen door en vul ze met de banketbakkersroom.
Of doe de slagroom in een spuitzak en vul hier de soezen mee
Bestrooi de soezen met poedersuiker
Of met chocolade glazuur:
Chocoladeglazuur :
100 gram poedersuiker
10 gram cacao
enkele druppels water
Glazuur maken:
De poedersuiker en de cacao vermengen,
zeven en onder goed roeren druppel voor druppel water toevoegen tot er een gelijkmatige massa ontstaat.
Het glazuur zo dik maken dat je het met een vochtig mes kunt uitstrijken.
Het glazuur ± 5 min. blijven roeren tot het gaat glimmen
Op de website van Koopmans staat een filmpje
Je kunt daar naar een filmpje kijken over soezendeeg maken
Foto`s: Internet
0 reacties:
Een reactie posten