Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Soezen


Soezen

Soezen zijn zo gemaakt
Het lijkt een bewerkelijk deeg maar dat valt echt mee
Je kunt grote soezen (roomsoezen of moorkoppen) ermee maken
Of  kleine soesjes (waar je weer een toren mee kunt maken)
En eclairs, de langwerpige soes
En je kunt ze vullen met banketbakkersroom, slagroom en fruit
En dat ze lekker zijn hoef ik niet te vertellen.....



Voor het deeg:

75 gram bloem (gezeefd)
60 gram boter
snufje zout
100 ml water
3 eieren (m)

Voor de vulling:

500 ml slagroom
60 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker (bijv. Dr. Oetker)

Bereiden:

Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius 
Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook.
Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.
Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (ca. 1 minuut).
Haal de pan van het vuur.
Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.
Verdeel het beslag met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat;
Laat voldoende tussenruimte tussen de soezen, ze rijzen tijdens het bakken.
Bak de soezen in ca. 25 minuten gaar en lichtbruin.
Laat de soezen afkoelen.
Je kunt de soezen vullen met banketbakkersroom of geklopte slagroom
Klop met de mixer met garden de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf.
Snijd of knip de soezen door en vul ze met de banketbakkersroom.
Of doe de slagroom in een spuitzak en vul hier de soezen mee
Bestrooi de soezen met poedersuiker
Of met chocolade glazuur:

Chocoladeglazuur :
100 gram poedersuiker
10 gram cacao
enkele druppels water

Glazuur maken:
De poedersuiker en de cacao vermengen,
zeven en onder goed roeren druppel voor druppel water toevoegen tot er een gelijkmatige massa ontstaat.
Het glazuur zo dik maken dat je het met een vochtig mes kunt uitstrijken.
Het glazuur ± 5 min. blijven roeren tot het gaat glimmen

Op de website van Koopmans staat een filmpje
Je kunt daar naar een filmpje kijken over soezendeeg maken


Foto`s: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten