DAGING RENDANG
Vandaag staat er een oosters gerechtje op tafel
Heerlijk met rijst en spercieboontjes
Met seroendeng, sate en kroepoek heb je een klein rijsttafeltje
Je kunt het naar eigen idee met andere oosterse gerechtjes uitbreiden
Ingredienten:
800 g doorregen rundvlees (in stukken )
1 flinke ui, gesnipperd2 tenen knoflook, fijn
1 stukje gemberwortel (ca 2 cm fijngeraspt )
1/2 theelepel laos
1/2 theelepel ketoembar
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepel citroensap of een stengel citroengras
2 eetlepel bruine suiker
2 dl warm water
1 rode peper
1 blikje kokosmelk
zout
olie
Bereiding:
Bak het vlees aan in de olie.
Maal de gember met de knoflooktenen en de sambal met een eetl. warm water in een hakmolen tot een dikke pasta Roer dit door het gebakken vlees.
Doe de gesneden ui in de pot.
Stoof even aan.
Doe het vlees hierbij
Leg de peper hier in zijn geheel op.
Meng 2 eetl. citroensap (of citroengras) met het (warme) water, het blik kokosmelk, de kruiden en de bruine suiker.
Doe dit in de slowcooker
Laat ongeveer 8 uur op low stoven.
Serveertips:Lekker met rijst, komkommer en kroepoek
N.B.
Dit kan ook in een braadpan gestoofd worden
0 reacties:
Een reactie posten