Appel Kaneel Siroop
Ingredienten:
Voor 500 ml siroop:
3 pond appels
kaneelstokje
150 g suiker
300 ml appelsap
2 eetlepels honing
kaneelstokje
150 g suiker
300 ml appelsap
2 eetlepels honing
Bereiding:
Was de appels, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadjes.
Snijd ze in kleine stukjes.
Meng in vuurvaste kom de appels, suiker, kaneel en 300 ml water.
Kook ze tot ze zacht zijn - 15-20 minuten.
Zet het mengsel in fijne zeef en laat het sap uitlekken gedurende enkele uren (best 's nachts).
Meng sap met het appelsap.
Voeg de honing toe en kook op laag vuur aan vloeistof terug te brengen tot 500 ml .
Giet hete siroop in een schone fles en sluit de fles
Snijd ze in kleine stukjes.
Meng in vuurvaste kom de appels, suiker, kaneel en 300 ml water.
Kook ze tot ze zacht zijn - 15-20 minuten.
Zet het mengsel in fijne zeef en laat het sap uitlekken gedurende enkele uren (best 's nachts).
Meng sap met het appelsap.
Voeg de honing toe en kook op laag vuur aan vloeistof terug te brengen tot 500 ml .
Giet hete siroop in een schone fles en sluit de fles
De siroop kan worden geserveerd verdund met water en ijsblokjes, bubbelwijn of champagne.
Bron:EvaToneva
0 reacties:
Een reactie posten