Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Melk Chocolade Taart


Melk Chocolade Taart

Ingredienten:

Voor de bodem.

225 gram bloem
75 gram poedersuiker
snufje zout
150 gram boter
1 eidooier
1 ei

Voor de vulling:

450 ml slagroom
600 gram melkchocolade
150 ml volle melk
3 eieren

Bereiden:

Doe voor de bodem de bloem en de suiker in een kom
Doe het snufje zout en de boter erbij
Mix alles door tot een kruimelig deeg
Klop de dooier en het ei samen los
Doe dit met kleine beetjes bij het deegmengsel tot je een bal krijgt*
Doe dit in plasticfolie en laat ca half uur in de koeling liggen.

N.B.
Gebruik je de keukenmachine neem dan de deeghaak en doe alle ingredienten in een kom
Gebruik de pulse knop om alles te mixen
Tot een bal is gevormd
Ga van * verder

Verwarm de oven voor op 160 graden celsius.
Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot 2 mm dik
Gebruik de taartvorm 28 cm doorsnee/ 4 cm hoog
Bekleed met bakpapier  en leg het deeg erin
Zet in de koeling voor 20 minuten
Haal na 20 minuten uit de koelkast en vul de bodem met bakkorrels of linzen
Bak de bodem blind ca 20 minuten
Haal de vorm eruit en verwijder het bakpapier met de linzen
Zet weer in de oven voor 5 a 8 minuten tot de bodem goudbruin is

Zet de oven op 140 graden celsius
Doe de room, melk in een pannetje en breng aan de kook
Giet dit over de chocolade en roer dit voorzichtig door elkaar tot de chocolade gesmolten is.
Laat 5 minuutjes afkoelen
Klop de eieren los en giet dit langzaam bij de chocolade terwijl je blijft mixen
Vul de bodem met de chocoladevulling
Zet in de oven en bak nog 30 a 40 minuten in de oven, 
Het midden van de taart mag wobbelig wezen
Laat afkoelen tot kamertemperatuur.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten