Geitenkaas Ui Taartjes
Ingrediënten:
80 gram verse geitenkaas (zonder korst)
1 vel bladerdeeg (200-250g per vel)
1 ei
1 klontje boter
enkele takjes verse (jonge) tijm
Ingredienten voor de marmelade:
2 eetlepels olijfolie
5 rode uien
1 teentje knoflook(geperst)
50 gram donkerbruine basterdsuiker
200 ml rode wijn
blaadjes van 2 takjes tijm
Bereiden:
Maak de uienmarmelade en zet dit opzij,
Dit kun je ook een dag van tevoren doen...
Neem het vel bladerdeeg erbij.
Gebruik de grootste uitsteekring en steek zoveel mogelijk lapjes deeg uit het bladerdeeg.
Ong. 16 ringen moet haalbaar zijn.
Steek met de kleine uitsteekring een rondje uit de helft van de grotere ringen.
Dus bv. bij 8 van de 16 ringen.
Hou telkens de buitenste ring deeg over.
Neem de ovenschaal en leg er een bakmat op of een vel bakpapier.
Schik er de grote rondjes deeg op, en leg op elk rondje zo’n lapje met een gat erin.
Dat wordt de hoge rand van elk bladerdeeggebakje.
Druk deze randjes stevig aan.
Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van elk gebakje. (Niet in de rand!)
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breek het ei en doe de dooier in een schaaltje.
Voeg een piepklein scheutje lauw water toe en klop het eigeel los.
Gebruik een keukenpenseel en smeer de randen van de gebakjes gul in met het mengsel.
Zet de bladerdeegtaartjes in de hete oven van 180°C en bak ze goudbruin.
Reken hiervoor ong. 15 minuten.
Zet de gebakjes even opzij.
Hou de oven warm op 180°C.
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
Doe ze bij de uienmarmelade en roer dit door
Vul elk bladerdeeggebakje met een lepeltje van de uienmarmelade
Leg op elk taartje een brok zachte geitenkaas.
Bak de taartjes in de oven van 180°C.
Dit duurt gemiddeld zo’n 10 minuten.
Serveer de taartjes warm.
0 reacties:
Een reactie posten