Pittige Kikkererwten Burrito Salade
Een vegetarische salade....
Maar je kunt er ook i.p.v. de tofu ook geroosterde kipblokjes indoen
Kruid ze dan voor het roosteren met tacokruiden.
Ingredienten:
2 blikken kikkererwten (a 425 gram)
340 gram stevige tofu
olijfolie
2 zakjes tacokruiden
Blaadjes sla (klein geplukt)
2 avocado`s (in stukjes gesneden)
kerstomaatjes (in half)
1/2 cup cashew noten
1 cup water
2 eetlepels vers citroensap
zout & peper
Gesneden limoentjes (optioneel)
Gesneden jalopenapeper (optioneel)
Bereiden:
Zet de cashewnoten een nacht van tevoren in het water en laat ze weken
Doe de tofu tussen keukenrol en theedoek en zet er iets zwaars op
Laat dit zeker 15 minuten staan
Snij de tofu in blokjes van ca 1 cm na het persen.
Kruid de tofu met 1 pakje tacokruiden
Hussel ze door een lepel olie
Verhit de grillpan en vet hem in met 1 & 1/2 eetlepel olie
Gril de tofu in gedeeltes in de grillpan
Voeg klein beetje olie toe in de grillpan en voeg de uitgelekte en gespoelde kikkererwten toe
Doe het 2de pakje tacokruiden erbij verhit alles goed zodat de kikkererwten goed gekruid en warm zijn
Snij de groente fijn en doe in een schaal
Voeg de tofu en de kikkererwten toe
Spoel de cashewnoten en doe ze in een blender
Voeg water en citroensap toe
Mix tot een zachte dressing
Kruid met zout en peper naar smaak
Doe de dressing in een kannetje
Serveer dit bij de salade
0 reacties:
Een reactie posten