Gevulde Speculaas
Sinterklaas is weer in het land.
Dat betekend dat er weer veel te snoepen valt.
Borstplaatjes, suikerbeestjes, pepernoten, banketletters
Noem maar op....het een nog lekkerder dan het andere.
Deze lekkernij mag hier zeker niet ontbreken
Gevulde speculaas....het ruikt al heerlijk als het in de oven staat.
En.....na Sonterklaas is het ook erg yummie.
Ingredienten:
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram bruine basterdsuiker
120 gram margarine
1 eetlepel speculaaskruiden
1/2 theelepel zout
250 gram amandelspijs
1 ei, losgeklopt (om mee te bestrijken)
Amandelen om te garneren
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175 C.
Meel en suiker mengen.
Speculaaskruiden en zout toevoegen.
De margarine in blokjes erbij doen en met een vork of mixer mengen,
dan met de hand verder tot een samenhangend deeg kneden.
Het deeg in twee gelijke ballen verdelen; beide uitrollen tot een plak van 1 cm dik.
Eén plak op de bakplaat leggen, hierover de spijs verdelen en de tweede plak deeg erbovenop leggen.
Versieren met amandelen en bestrijken met ei.
De speculaas in de voorverwarmde oven in 30 tot 40 minuten bakken.
0 reacties:
Een reactie posten