Borstplaatjes
Borstplaatjes zijn heel makkelijk zelf te maken,
Gebruik roomboter voor een fijnere smaak.
Voor chocolade borstplaatjes 2 eetlepels cacao door het mengsel roeren.
Let op dat er geen klontjes inzitten....
Ingredienten:
500 gram witte basterdsuiker
175 ml slagroom
50 gram boter
1 espressostick (oploskoffie, doosje 25 stuks)
Keukenspullen
bakpapier
uitsteekvormpjes
Bereiden:
Leg het bakpapier op een glad oppervlak en leg hierop de uitsteekvormpjes.
Doe de suiker, slagroom en boter in een steelpan en breng op laag vuur aan de kook.
Laat al roerende 20-25 min. inkoken tot er nog 2/3 van het mengsel over is en alle suikerkristallen zijn opgelost.
Neem de pan van het vuur en roer door tot het mengsel niet meer borrelt en het ondoorzichtig wordt.
Schenk de helft van het suikermengsel in de helft van de vormpjes.
Roer de espressopoeder snel door de andere helft en schenk in de rest van de vormpjes.
Laat het suikermengsel helemaal afkoelen.
Zet de vormpjes op hun kant als je witte stipjes ziet; zo kunnen ze aan de onderkant verder uitharden.
Tip:
Je kunt zelf bepalen of je grote of kleine uitsteekvormen gebruikt.
Kies je voor kleine, dan heb je er ongeveer 20 nodig.
0 reacties:
Een reactie posten