Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Panna Cotta


Panna Cotta


Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. 
Het komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont.
Word veel gegeten met caramel, bessen, aardbeien of frambozensaus.
En het is zo makkelijk te maken.
Hierboven afgebeeld met frambozensaus.

Ingredienten:

200 ml room
300 ml melk
100 gram suiker
1 vanillestokje of 2 zakjes vanillesuiker
1eetlepel honing
4 blaadjes gelatine

Bereiden:

Doe de gelatine blaadjes in een kommetje lauw wateren laat ze weken.
De room en de melk in een pan gieten en de suiker erdoor roeren,en de honing.
Het vanillestokje doormidden snijden en het merg eruit schrapen
Het merg bij de melk en de room doen.
Het geheel aan de kook brengen en ongeveer een minuut of 7 zachtjes laten koken.
De pan van het vuur de nemen en de uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen onder vooortdurend roeren,
tot alles opgelost is.
Het mengsel in de koud omgespoelde vormpjes gieten en in de koelkast plaatsen.

De panna cotta uit de vormpjes storten door ze een 10 tal seconden half onder te dompelen in heet water.
Rangschik ze op een bordje en garneer ze met de aardbeien of ander fruit.

Panna Cotta met Lemoncurd


Bron: Smulweb



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mediterrane Stamppot uit de Oven


Mediterrane Stamppot uit de Oven
4 personen,

Een stamppotje...net even anders.
Vegetarisch...maar wil je er vlees bij of in....
Doe wat gebakken panchetto of chorizo over de stamppot.
Of geef er apart een karbonaadje bij.

Ingredienten:

1,2 kg kruimige aardappels, geschild, in stukken 
4 eetlepel olijfolie 
1 zak rucola à 75 g 
3 sjalotjes, in ringen 
300 gram kerstomaten, gehalveerd 
40 gram pijnboompitten 
1 dl room 
8 gedroogde tomaten 
2 bollen mozzarella, in plakjes 
3 takjes basilicum, de blaadjes 
zout en peper 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Bekleed een bakplaat met bakpapier. 
Breng een pan water aan de kook en kook daarin de aardappels in ca.10 minuten voor.
Giet af en leg de aardappels op de bakplaat samen met de kerstomaten, sjalotten, pijnboompitten en zout en peper naar smaak. 
Giet er 2 eetlepels olijfolie over en zet dan 20 minuten in de oven. 
Haal de bakplaat uit de oven, giet de room erover en leg er de rucola, gedroogde tomaat en mozzarella op. 
Schep in een ruime schaal en stamp het geheel grof.
(vooral niet te fijn) 
Giet de rest van de olijfolie erover en bestrooi met basilicum. 
Serveer direct.

Bron: Lidl


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Falafel.


Falafel

Ingredienten:
4 personen

Met zelf falafel word nog wel eens de fout gemaakt om kikkererwten uit blik te gebruiken
NIET DOEN....
De falafel word dan te nat en valt met frituren uit elkaar.
Gebruik de gewone ongekookte kikkererwten.
Staat in de supermarkt bij de peulvruchten.
Dit balletje is lekker in het pittabroodje ....
maar ook met stamppot of als hartig hapje tussendoor.
Zeker eens proberen....erg lekker


1 kg kikkererwten (géén blikerwten)
2 uien, gesnipperd
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1 bosje peterselie, grof gehakt
1 bosje koriander, grof gehakt
1 groene peper, zonder zaadjes, grof gesneden
3 eetlepels kurkuma
3 eetlepels komijnpoeder
2 eetlepels korianderzaad
1½ theelepel bakpoeder
olie om te frituren

Bereiden:

Laat de kikkererwten in ruim water 1 a 2 dagen weken in de koelkast. 
Pureer de uitgelekte kikkererwten met de rest van de ingrediënten 
(behalve de olie)
en wat zout en peper in de keukenmachine tot een pasta. 
Proef of de falafel goed op smaak is.
Verhit de frituurolie in een frituurpan of wok tot 180ºC of tot een blokje brood goudbruin kleurt. 
Vorm met twee natte lepels bolletjes van de kikkererwtenpasta 
Frituur ze met 4-5 tegelijk goudbruin en knapperig.

Serveertips:
Serveer met zijdezachte hummus
Knoflooksaus
Pittige tahinasaus
Frisse salades en 
Zoutzure pepers en komkommers. 
Erbij versgebakken pitabroodjes.

Bron: Smulweb


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Witlofsalade met Fruit



Witlofsalade met Fruit

Deze witlof salade zit boordevol fruit...
Lekker fris door de combinatie.
TIP!
Als voorgerecht of maaltijdsalade is dit heerlijk te combineren met wat gekruimelde geitenkaas, voor een gezondere variant kan je de kaas beter weglaten.
Als hoofdgerecht kan je het serveren met de noten- en vruchtenrijst van de Albert Heijn, een verrassende combinatie!


Ingredienten:

Voor de salade:
4 stronkjes witlof
2 handsinaasappels
3 kiwi’s
grote hand rozijnen
handje bieslook of lenteui

Voor de dressing:
1 perssinaasappel, uitgeperst
4 eetlepels olie (sesamolie, walnootolie, pompoenpitolie of gewoon olijfolie)
1 theelepel honing
1 theelepel pittige mosterd

Voor de garnituur:
Handje grofgehakte walnoten

Extra:
Als voorgerecht of maaltijdsalade: eventueel 100 gram gekruimelde geitenkaas
Als hoofdgerecht: pakje noten- en vruchtenrijst (pakje van Albert Heijn)

Bereiden:

Doe de rozijnen in een bakje en laten weken in heet water. 
Verwijder de onderkant van de witlof en snij doormidden, haal de harde kern eruit. 
Snij vervolgens de vier stronkjes witlof in dunne reepjes en doe in een slakom. 
Schil de twee sinaasappels en de drie kiwi’s en snij in blokjes. 
Meng deze met de witlof in de slakom en voeg de geweekte rozijnen en de bieslook/lenteui toe. 
Maak vervolgens de dressing: 
pers de sinaasappel uit, meng de eetlepels olie met het sap, de honing en de mosterd 
zorg dat er een egale dressing ontstaat. 
Meng nu de dressing door de witlof en het fruit in de slakom en schep de salade op een grote platte schaal
 of op de borden en bestrooi met de grofgehakte walnoten. 
Je bent klaar om te serveren!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Winterse Witlof Salade



Winterse Witlof Salade

Met Witlof kun je zoveel doen....
Vooral als een salade, met allerlei toevoegingen kun je iedere keer een bijzondere salade maken.
In deze salade zit appel, maar peer of mandarijnpartjes is ook heel lekker.
Laat de ham weg en prak er hard gekookte ei door.
Bestrooi met bieslook.....
Je kunt er alle kanten mee op.

Ingrediënten:


2 liter koud water
6 stronkjes witlof
1 theelepel basterdsuiker
2 eetlepels azijn, verdeeld
1 eetlepel Dijon mosterd
6 eetlepels olie
150 gram Comté-kaas, in blokjes gesneden of Bleu Cheese
100 gram gekookte ham, in blokjes gesneden
250 gram walnoten, gehakt
2 appels, geschild, ontdaan van klokhuis en in blokjes gesneden

Bereiden:

Doe 2 liter koud water, een eetlepel basterdsuiker en een eetlepel azijn in een grote kom. 
Voeg de witlofstronkjes toe en roer af en toe.
Meng in een andere grote kom de mosterd en de laatste eetlepel azijn. 
Voeg geleidelijk de olie toe.
Giet de witlof af en snijd in dunne reepjes. 
Voeg deze vervolgens toe aan de dressing. 
Voeg de kaas, ham, walnoten en de in blokjes gesneden appel toe. 
Meng goed en serveer.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saoto Soep


Saoto Soep

Deze soep is zo lekker.....
Of je nu de surinaamse, javaanse of indonesische versie neemt
Het lijkt door de ingredienten een gedoe maar dat is het echt niet
Hoop artikelen heeft de supermarkt ook als er geen toko in de buurt is.
En je kunt de soep zo licht of zwaar maken als je zelf wil.
Dat hangt van het garnituur af.
Deze soep is hier een blijvertje


Ingredienten:

Bouillon

2 grote uien
4 teentjes knoflook
4 cm laos
1 stengel citroengras
zonnebloemolie
1 kg kippendijen met bot
1 salamblad
4 gevogeltebouillonblokjes
3 liter water

Garnituur

200 gram Surinaamse rijst
4 eieren
1 rode peper
5 eetlepels zoute sojasaus
1 takje bladselderij
100 gram taugé
200 gram kleine frietchips
4 eetlepels gebakken uitjes

Bereiden:

Pel en snijd de uien grof. 
Pel en plet de knoflook. 
Schil de laos. 
Kneus het citroengras. 
Verhit een scheutje olie in de soeppan en bak de kippendijen om en om goudbruin. 
Haal de kip uit de pan en leg op een bord. 
Voeg de laos, knoflook, ui, serehstengel, salamblad, de bouillonblokjes toe aan de pan en fruit circa 5 minuten.
Schep de kip terug in de pan en schenk het water erbij. 
Breng de soep aan de kook en laat circa 20 minuten koken. 
Haal een derde van de kippendijen uit de pan en laat afkoelen. 
Zet het vuur laag en laat de soep nog circa 1 uur koken. 

Garnituur
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. 
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. 
Giet de eieren af en spoel ze koud. 
Pel de eieren. 
Haal de kip van het bot en scheur in dunne repen. 
Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de kipreepjes goudbruin.

Snijd de bovenkant van de peper en rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. 
Snijd de peper in dunne ringen. 
Vijzel de peper met de sojasaus fijn en schenk het in een apart kommetje. 
Snijd de bladselderij fijn. 
Serveer de rijst, eieren, kippenvlees, bladselderij, peperketjap, taugé, kleine frietchips 
en de gebakken uitjes elk in een apart schaaltje. 

Serveren
Schep uit de garnituurschaaltjes garnituur waar je trek in hebt. 
Verdeel over je soepkom en schenk hier de soep overheen.


Hier kun je filmpje bekijken hoe de soep gemaakt word.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten