Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Tajine met Kip en Abrikozen en Amandelen

 


Tajine met Kip en Abrikozen en Amandelen

Een tajine bestaat uit een grote dikke aardewerken schaal,
waaruit de bereide gerechten opgediend kunnen worden, en een relatief hoog kegelvormig of bolvormig deksel.
De meeste tajines zijn geglazuurd, maar zij kunnen ook ongeglazuurd zijn.
Sommige tajines zijn beschilderd; deze dienen meestal ter decoratie of om het gerecht na bereiding in op te dienen.
In Marokko wordt de tajine vooral gebruikt voor stoofpotten van vlees, vis of groenten, samen met diverse specerijen (zoals het traditionele kruidenmengsel ras el hanout), uien, peulvruchten en/of aardappelen.
Traditionele gerechten zijn lamsvlees met dadels of andere zoete vruchten, kip met olijven en ingemaakte citroen, en gehaktballetjes met tomaat.


Ingrediënten 2 personen

ca. 300 gram kipfilet, in stukken
een kleine gele paprika, in dikke repen
150 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd
1 ui, in ringen
2 teentjes knoflook
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
klein handjevol zwarte olijven, in ringen
kopje kippen- of groentebouillon
beetje maizena
scheutje olie
peper en zout naar smaak
klein handjevol amandelschaafsel

Verder heb je nodig
Tajine (of stoofpan), sudderplaatje

Bereiden:

Verhit de olie in de tajine en voeg de ui, knoflook, kruiden en kip toe. 
Zet het deksel erop en laat even (ca 10 - 15 minuten) aanbraden. 
De kip hoeft niet bruin te worden. 
Schep tussendoor om. Voeg dan de bouillon, paprika en abrikozen toe en laat ca 45 minuten zachtjes stoven met het deksel op de tajine. 
Af en toe roeren, voeg wat bouillon toe als nodig. 
Breng op smaak met zout en peper en bind de saus met wat maizena. 
Voeg de olijfringen toe en verwarm die even mee.
 Bestrooi met het amandelschaafsel.

Bron: Smulweb


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten