Sloppy Joe Ovenschotel
Sloppy Joe is al lekker
En deze ovenschotel helemaal
Je blijft ervan eten....
Laat je niet weerhouden door de vele ingredienten
Het valt reuze mee
Ingredienten
Voor 24 rundergehaktballetjes:
800 gram runder-lams- of half-om-halfgehakt
160 gram paneermeel
4 eieren
zout
peper
nootmuskaat
Voor de ovenschotel:
3 el olijfolie
2 uien ( gesnipperd0
1 wortel (gesnipperd)
2 stengels bleekselderij - (fijngehakt)
3 teentjes knoflook (geperst)
600 gram gezeefde tomaten (passata)
300 gram tomaten (grof gesneden)
2 eetlepels worcestersaus
1 eetlepel gerooktepaprikapoeder
3 eetlepels tomatenketchup
3 eetlepels rodewijnazijn
50 gram bruine basterdsuiker
zout en peper
1 bosje platte peterselie (grof gehakt)
2 bollen mozzarella à 125 g
Bereiden:
Maak de gehaktballetjes: kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar en rol er 24 gehaktballetjes van.
Verhit 2 el olie in een grote koekenpan.
Bak er in 2 porties op hoog vuur de gehaktballetjes goudbruin in.
Doe de gehaktballetjes in een grote ovenschaal.
Doe nog 1 eetlepel olie in de koekenpan en fruit er op laag vuur de ui, de wortel en de bleekselderij in ca. 15 minuten glazig in.
Voeg de knoflook toe en bak ca. 2 minuten verder.
Voeg de passata, de tomaten, de worcestersaus, het paprikapoeder, de ketchup, de azijn, de suiker, 200 ml water en ruim zout en peper toe.
Breng aan de kook en kook ca. 20 minuten op laag vuur.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Schenk de saus over de gehaktballetjes in de ovenschaal en meng de helft van de peterselie erdoorheen.
Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ze over de ovenschotel.
Bak ca. 20 minuten in de oven tot de gehaktballetjes gaar zijn en de mozzarella bubbelt.
Serveer bestrooid met de overige peterselie.
Lekker met geroosterd brood met boter, augurken en dun gesneden rode ui.
Bron: Foodies Magazine
0 reacties:
Een reactie posten