Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de feestelijke recepten op




Christmas Time

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken:






Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

" klik" Gastenboek/Guestbook "klik"


~*~*~*~

~*~*~*~*




Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~



Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.

Bruna

Bol.com

En bij mijn uitgever van Duuren




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT





Pineapple Peach Agua Fresca



Pineapplle Peach Agua Fresca

Tja...hoe vertaal je de naam van dit lekkere drankje
Het klinkt zo exotisch...dus ik laat het zo
Doe geen poging...
Het lijkt me erg lekker en fris
En nog feestelijk ook
Dit is toch ook een glas vol gezelligheid.


Ingredienten:

3 rijpe perziken (van velletje ontdaan en in stukjes)
1 cup verse ananas stukjes 
2  cups water
3 limoenen (het sap)
2 etlepels suikerstroop 
1 cup bevroren perzikschijfjes 
verse munt
limoen plakjes voor garnering  

Bereiden:

Maak een suikerstroopje van 1/4 cup water en 1/4 cup suiker
Doe dit in een steelpannetje en laat koken tot de suiker is opgelost
Laat nog 2 minuten koken
Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen.
Doe de perzikstukjes, de ananasstukjes in de blender of keukenmachine met 1 cup water.
Laat de blender draaien tot het mengsel is gepureerd
Gebruik een fijne zeef en giet het mengsel erdoor in een kom
Gebruik een lepel om alles uit de zeef te persen
Doe het overgebleven water, de suikerstroop en limoensap erdoor
Roer goed door en proef of het zoet genoeg is (doe er anders nog wat suikerstroop door
Giet het mengsel in een kan en zet in de koelkast
Voor het serveren doe je een paar bevroren perzikschijfjes in de kan, met een paar ijsblokjes
Doe wat geschaafd ijs in een glas
Giet het sap uit de kan erover
Versier het glas met paar schijfjes bevroren perzik, munt en limoenschijfjes


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Romige Italiaanse Dressing


Romige Italiaanse Dressing

Ingredienten:

8 eetlepels  warm water
4 eetlepels amandelen
1 theelepel  italiaanse kruiden  
1 theelepel gedroogde basilicum 
snufje chili flakes  
1 knoflook teentje 
1 sjalotje
6 eetlepels olijfolie ( extra virgin)
4 eetlepels witte wijnazijn
1 theelepel suiker
2 eetlepels verse peterselie
Zout en Peper

Bereiden:

Doe de 8 eetlepels warm water in een kommetje met de amandelen, italiaanse kruiden en chiliflakes
Laat 15 minuten weken.
Doe het amandelmengsel in de blender en voeg de knoflook, ui, olijfolie, azijn en suiker toe
Laat de blender draaien tot een glad mengsel
Voeg de verse peterselie toe en druk even op de pulseknop
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Je kunt de dressing een week in de koelkast bewaren



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Italiaanse Salade


Italiaanse Salade

Salade`s...heerlijk op een warme zomerdag
Niet achter het warme fornuis
En vlug klaar en yummie ook nog


Ingredienten:

1 eetlepel olie
1 courgette
1 aubergine
Zout en Peper  
1 flinke hand spinazie 
3/4 cup witte bonnen
1/3 cup zon gedroogde tomaten (in olie)In stukjes gesneden
1/2 cup olijven (in half)
1 cup croutons
1 eetlepel verse peterselie (fijn gehakt) 

Bereiden:

Snij de courgette en aubergine in stukjes
Sprenkel er wat olie en zout en peper over
Hussel goed door elkaar
Neem de grillpan en smeer met olie in of bakspray en zet op hoog vuur
Grill de groente tot ze zacht zijn maar niet uit elkaar vallen.
Doe alle groentes in een schaal en hussel alles door elkaar



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Spaghetti Gorgonzola


Spaghetti Gorgonzola

Een lekker pasta recept met een beetje pit? 
Deze spaghetti met de zachte, boterachtige gorgonzola kaas is snel gemaakt en ontzettend lekker!

Ingredienten:

90 gram Gorgonzola
250 gram rundergehakt
100 gram walnoten
100 gram geraspte belegen kaas
50 gram boter
50 gram bloem
500 ml melk
250 gram spaghetti
1 teentje knoflook
peper en zout
2 takjes basilicum

Bereiden:

Kook de spaghetti in een grote pan met voldoende water en een snufje zout volgens de verpakking
Rul het rundergehakt in een pan en voeg peper, zout en het teentje knoflook toe naar smaak.
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer de bloem in een minuut door de boter heen.
Voeg, al roerend, de melk toe tot het mengsel een gladde saus wordt. Voeg daarna de geraspte kaas en gorgonzola toe en blijf roeren tot het is gesmolten.
Voeg dan de gorgonzola saus en de spaghetti bij het gehakt.
Strooi tot slot de stukjes walnoot en gesneden basilicum er overheen.

Bron: Kaas

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mediterane Mosselen



Mediterane Mosselen

Ingrediënten:

500 gram mosselen
150 gram spaghetti
2 eetlepels olijfolie
1 rode peper, zaadjes verwijderd, in reepjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
100 ml droge witte wijn
1 bosje platte peterselie, grof gehakt
peper

Bereiden:

Controleer de mosselen.
Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. 
Bak de rode peper en de knoflook 1 min. 
Voeg de mosselen toe. 
Schenk de wijn in de pan.
Kook de mosselen met deksel op de pan 5 minuten of tot alle schelpen openstaan.
Giet de spaghetti af.
Meng met de peterselie en peper naar smaak door de mosselen.
Schep in 2 (pasta)borden.
Lekker met een salade van rucola,kerstomaatjes en pijnboompitjes

Bron: Mosselen


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mosselsausjes en Dips


Mosselsausjes  en Dips

Ingrediënten 
(4 personen):

Klassieke mosselsaus:

1 el fijne mosterd
4-5 eetlepels mayonaise
1-2 eetlepels witte wijn
zout en peper

Roer 1 eetlepel fijne mosterd door 4-5 eetlepels mayonaise. 
Verdun de saus desgewenst met 1-2 eetlepels witte wijn en breng op smaak met zout en peper.

Citroenaioli:

3 tenen knoflook
1 theelepel grof zeezout
1 ei
2 eetlepesl citroensap
250 ml extra vierge olijfolie
3-4 eetlepesl citroensap
fijngeraspte schil van de citroen

Doe 3 tenen knoflook, 1 theelepel grof zeezout, 1 eidooier en 2 eetlepelsl citroensap in een hoge maatbeker. 
Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk er 250 ml extra vierge olijfolie bij. Pureer met de staafmixer tot een gladde, lobbige knoflooksaus. 
Voeg naar smaak 3-4 eetlepels citroensap en desgewenst een beetje fijngeraspte schil van de citroen toe.

Kruidensausje:

1 sjalot
1 eetlepel kappertjes
3 eetlepels verse kruiden (bijv. peterselie, dille, tijm en/of munt)
1 eetlepel mayonaise
125 gram crème fraîche
zout en peper

Meng 1 fijngesnipperde sjalot, 
1 eetlepel grofgehakte kappertjes, 
3 eetlepels verse kruiden (bijv. peterselie, dille, tijm en/of munt) 
en 1 eetlepel mayonaise door 125 gram crème fraîche.
 Breng op smaak met zout en peper.

Franse Mosterdvinaigrette:

2 eetlepels witte wijnazijn
2 theelepel dijonmosterd
6 eetlepels extra vierge olijfolie
zout en peper


Klop een klassieke vinaigrette van 2 eetlepels witte wijnazijn 
 2 theelepels dijonmosterd en 6 eetlepels extra vierge olijfolie. 
Voeg zout en peper naar smaak toe. 
Meng ook eens verse kruiden of een beetje honing door de vinaigrette.

Thaise Mosseldip:

2 eetlepels limoensap
2 eetlepels gembersiroop
4-5 eetlepesl zoete Thaise chilisaus


Klop in een schaaltje een gladde dip van 2 eetlepels limoensap, 
2 eetlepels gembersiroop 
en 4-5 eetlepels zoete Thaise chilisaus. 
Bestrooi desgewenst met een beetje geroosterd sesamzaad.

Bron: Mosselen


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mosselsoep


Mosselsoep:

Mosselen...de een gruwt ervan en de ander vind ze overheerlijk
En je kunt erzoveel mee doen....
Gekookt uit het Mosselpannetje of gebakken,
Als Mosselsate of Mosselhachee....
Er zijn zoveel bereidingen met mosselen
Deze soep is er 1 van....

Ingrediënten
 (4 personen):

50 gram roomboter
1 sjalot, fijngesnipperd
2 cm rode peper, fijngehakt
1/2 theelepel kerriepoeder
50 gram bloem
1 l mosselvocht (zie tip), op kamertemperatuur en gezeefd
100 ml witte wijn
75 ml slagroom
restje mosselen, bijv. 100-200 g
4 takjes dille, grof gehakt

Bereiden:

Smelt in een (soep)pan de boter. 
Fruit de sjalot met de rode peper. 
Voeg de kerriepoeder en de bloem toe en bak 1 min. zonder te kleuren.
Schenk beetje bij beetje en al kloppende met een garde het mosselvocht toe. 
Klop tot een gladde, gebonden soep.
Voeg de wijn, de slagroom en de mosselen toe en verwarm de soep nog 2-3 min. Breng op smaak met zout en peper.
Schep het mosselsoepje in 4 diepe borden en maak af met de dille.

TIP 1:
Geen restjes?
 Controleer 1 kg mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
 Doe de mosselen met 150 ml wijn en 1 bosje selderij in een ruime hoge pan. 
Maal er royaal peper over. 
Kook de mosselen 6-8 min., of tot alle schelpen open staan.
 Haal de mosselen uit de schelp en zeef het mosselvocht. 
Vul bij te weinig mosselvocht het vocht tot 1 l aan met visbouillon (van tablet).

TIP 2:
 Mosselkookvocht kun je, net als (een restje) gekookte mosselen, prima in de diepvries bewaren. Ideaal voor een spontaan mosselsoepje!

Bron: Mosselen

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jeanne`s Aardbeien Saus


Jeanne`s Aardbeisaus

Ingredienten:

1 pond aardbeien (Gewassen en kroontjes verwijderd)
4 volle eetlepels suiker
scheutje water
snufje zout
theelepel citroensap

Bereiden:

Doe alle ingredienten in een grote steelpan
Zet op het vuur en laat langzaam aan de kook komen.
Als het kookt zet je het vuur laag en laat even doorpruttelen
Laat de saus iets afkoelen 
Doe het sap met de aardbeitjes in een mengbeker
Neem de staafmixer en mix alles tot een glad geheel

Is het te dun ?

Zet dan de saus op het vuur tot het pruttelt
Neem een flinke theelepel aardappelzetmeel
Doe dit in een kommetje met 21 eetlepel water
Roer tot het is opgelost en voeg dit bij de hete aardbeisaus
Roer tot het dikker is geworden
Haal van het vuur en laat afkoelen

Is de saus te dik ?

Doe het dan terug in de pan en voeg een beetje water toe
Breng aan de kook
Is de dikte goed
Laat dan de saus afkoelen.


Lekker op ijs, pannenkoeken, yoghurt en pudding.

TIP:
Voeg wat verse fijn geprakte aardbeien toe aan de saus
Of een scheutje aardbeilikeur....

Bron: ikkes
Foto: Internet

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Spaghetti met Bacon




Bacon Spaghetti

Deze pasta is zo simpel te maken
En vlug klaar....
Dat scheelt ook, zeker als het warm weer is
En de hoofdzaak ....het is smakelijk

 Ingredienten:


500 gram spaghetti

600 gram bacon ( in blokjes)

3 knoflookteentjes (uit de knijper of heel fijn gehakt)

1 cup griekse yoghurt

1 cup  pasta water

1/4 cup peterselie of rucola

 Parmezaanse kaas (geraspt)

 Zwarte peper uit de molen


 Bereiden:


Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak

Giet af en bewaar een kopje pastawater



Doe de bacon en de knoflook in een grote koekenpan en bak voor ca 3 a 4 minuten



Voeg het kopje pastawater bij de bacon

Daarna de griekse yoghurt toe

Roer tot de saus dikker word

Doe de gekookte spaghetti erbij

Roer goed door tot alles goed verwarmd is.



Schep de pasta op een bord

Garneer met rucola/peterselie, parmezaanse kaas en verse zwarte peper uit de molen






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Geroosterde Spaanse Makreel


Geroosterde Spaanse Makreel

Ingredienten:

3 grote knoflook teentjes
1 theelepel zout
1 theelepel gemalen koriander
1/2 tteelepel gemalen komijn 
1/4 cup peterselie (fijn gehakt) 
1/4 cup dille (fijn gehakt) 
2 hele makrelen  (schoon gemaakt) ca. 1 & 1/2 pond
1 citroen (dun gesneden)
extra virgin olijfolie
2 a 3 eetlepels vers citroensap

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Zet een schaal om te roosteren in de oven om warm te worden
Gebruik een vijzel om de knoflook en zout fijn te stampen
Voeg koriander en komijn toe en blijf alles door elkaar stampen
Mix de peterselie en dille erdoor
Dep de vis droog van binnen en buiten
Zorg dat de vis van binnen schoon is
Smeer de vis met zout in
Leg op eeningevette  ruime vel alufolie,
Stop de vis vol met citroenschijfjes en het knoflook kruiden mengsel
Besprenkel de vis met olijfolie
Vouw de folie over de lengte goed dicht zodat de stoom niet kan ontsnappen
Vouw de zijkanten goed dicht
Leg de vis in de voorverwarmde ovenschaal
Zet de schaal in de oven en bak de vis in 30 a 40 minuten gaar
Hangt van de dikte van de vis af
Haal uit de oven en maak het folie los
Voeg het citroensap toe
Serveer onmiddelijk....



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Populaire berichten