Linzensoep
Eveline (Mus) vroeg me of ik een recept voor linzensoep had.
Ja hoor....Ik maak het niet veel
Maar zo af en toe komt het hier op tafel
Ik heb ooit dit recept van iemand gekregen
Maar van wie...?????
Wil je de linzensoep extra pittig hebben
Doe er dan een fijn gehakt rood pepertje in
En gebruik dan rode linzen voor de kleur
En i.p.v. rookworst stukjes chorizoworst
Heerlijk na een fikse boswandeling
Eveline (Mus) vroeg me of ik een recept voor linzensoep had.
Ja hoor....Ik maak het niet veel
Maar zo af en toe komt het hier op tafel
Ik heb ooit dit recept van iemand gekregen
Maar van wie...?????
Wil je de linzensoep extra pittig hebben
Doe er dan een fijn gehakt rood pepertje in
En gebruik dan rode linzen voor de kleur
En i.p.v. rookworst stukjes chorizoworst
Heerlijk na een fikse boswandeling
Ingredienten
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 wortel, in plakjes
250 g linzen, blond
1 l bouillon (kippe,runder of groente)
2 laurierblaadjes
1 kruidnagel
2 aardappels vastkokend, in stukken
1/2 citroen, geperst
1 rookworst
4 eetlepels verse peterselie (fijn gesneden)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 wortel, in plakjes
250 g linzen, blond
1 l bouillon (kippe,runder of groente)
2 laurierblaadjes
1 kruidnagel
2 aardappels vastkokend, in stukken
1/2 citroen, geperst
1 rookworst
4 eetlepels verse peterselie (fijn gesneden)
Bereiding:
Verwarm in een pan met dikke bodem de olijfolie.
Fruit de ui en de knoflook.
Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak al roerend 5 minuten.
Voeg de linzen toe en giet de bouillon erbij.
Voeg de laurier en de kruidnagel toe en laat 40 minuten zachtjes koken.
Voeg na 20 minuten zachtjes koken ook de stukken aardappel toe.
Breng tot slot de linzensoep op smaak met het citroensap en (versgemalen) peper en zout.
Verwarm op het laatst de worst in de soep.
Haal daarna de worst uit de soep, snijd hem in stukken en verdeel deze over 4 kommen.
Schenk de linzensoep erover en garneer met de peterselie.
Lekker met bruin brood en een groene salade.
Fruit de ui en de knoflook.
Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak al roerend 5 minuten.
Voeg de linzen toe en giet de bouillon erbij.
Voeg de laurier en de kruidnagel toe en laat 40 minuten zachtjes koken.
Voeg na 20 minuten zachtjes koken ook de stukken aardappel toe.
Breng tot slot de linzensoep op smaak met het citroensap en (versgemalen) peper en zout.
Verwarm op het laatst de worst in de soep.
Haal daarna de worst uit de soep, snijd hem in stukken en verdeel deze over 4 kommen.
Schenk de linzensoep erover en garneer met de peterselie.
Lekker met bruin brood en een groene salade.
2 reacties:
Nou zeg....jij bent een snelle!!!!
whahahahahahaha
om niet voor je onder te doen heb ik de link meteen doorgestuurd naar meneer Mus.
ooooh wat ziet dit er heerrrrrlijk uit!!!
dank je wel Jeanne XXX
Ja meis..
Af en toe ben ik Snelle Jelle hoor
Ik denk gelijk doen....
En ff gespit in mn kookschrift.
En het is nog lekker ook
Dus eet smakelijk als meneer Mus gaat koken
Dit lukt hem vast wel...
Groetjes
:-)))
Een reactie posten