Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Pompoen Stoofpot


Pompoen Stoofpot

Pompoen is een herfstgroente bij uitstek,
Niet alleen als soep maar ook in stoofpotjes en in taarten.
Een veelzijdige groente (vrucht?)
Ik maak altijd een voorraadje pompoenmoes ...zo heb ik er dubbel lang plezier van.
Rooster de pitjes eens als gezonde snack.


 IngrediĆ«nten:

850 gram flespompoen 
250 gram chorizo (in plakjes)  
2 rode uien (in kwarten)  
2 theelepel paprikapoeder  
2 tenen knoflook (fijngesneden)  
1 blikje tomaten-puree (70 gram) 
1 potje gegrilde rode paprika's (295 gram, uitgelekt, in stukjes) 
500 gram krieltjes (gehalveerd)  
350 ml kippenbouillon (heet) 
150 ml witte port 
1 blik linzen (400 gram, uitgelekt) 
1 bakje platte peterselie (20 gram, grofgesneden) 

Bereiden:

 Snijd de pompoen in parten. 
Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. 
Halveer de parten in de lengte.
Bak de chorizo in een gietijzeren pan zonder olie of boter op middelhoog vuur goudbruin en krokant. 
Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. 
Laat het bakvet in de pan.
Bak hierin de ui met de paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur. 
Bak de knoflook 3 min. mee. 
Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. 
Voeg de paprika, pompoen, krieltjes, bouillon en port toe.
 Roer door en breng aan de kook.
 Leg de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur in 25 min. gaar stoven. 
Schep regelmatig om. 
Voeg de linzen na 15 min. toe. 
Controleer na 20 min. of de pompoen en de krieltjes gaar zijn. 
Schep van de chorizo met de helft van de peterselie door de stoof. 
Verdeel de rest van de chorizo en peterselie erover.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten