Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Herfsttaart met Cantharellen en Gehakt


Herfsttaart met Gehakt en Cantharellen 

Ingrediënten:

Voor het deeg:

250 gram bloem
50 gram boter
150 ml melk
2 theelepel bakpoeder

Voor de vulling:

250 gram cantharellen (of paddenstoelenmelange)
500 gram mager rundergehakt
2 flinke sjalotten
50 gram mager gerookt spek (fijn)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 eetlepel olijfolie
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper

Voor de topping:

250 gram crème fraîche
250 gram zure room
1 eetlepel maizena
4 eetlepel mayonaise
200 gram geraspte Parmezaan
1 sjalotje (fijn)
Vers gesnipperde peterselie

Bereiden:

Deeg: 
Alle ingrediënten door elkaar mengen en kneden tot een glad deeg. 
Bekleed een springvorm van 24 cm met het deeg tot over de rand. 

Maak nu de vulling. 
Was de cantharellen. 
Deze zitten vaak vol zand dus echt kort schoonspoelen en niet borstelen. 
Sjalotten snipperen, knoflook persen. 
Olie in een wok doen en knoflook, sjalotten, spek en paddenstoelen snel aanbraden tot glazig. 
Enkele hele mooie paddenstoeltjes eruit nemen en apart houden. 
Gehakt toevoegen en rul bakken. 
Alles mengen en verder op smaak brengen met peper en zout. 
Nu de vulling in de vorm op het deeg verdelen. 

Voor de topping de crème fraîche, zure room, maizena en mayonaise  mengen in een kom. 
Gebruik echt die ene eetlepel maizena, dan stort de taart niet in.
Breng op smaak met peper en zout en giet op de vulling in het deeg. 
Bestrooi de topping gelijkmatig met geraspte Parmezaan. 
Zet de taart nu in een op 200 graden voorverwarmde oven en bak hem in 30-40 minuten mooi licht, goudbruin. 
Garneer de bovenlaag dan verder af met de laatste fijn gesnipperde sjalot, vers gehakte peterselie en de achtergehouden paddenstoeltjes. 
Nu is het genieten en smullen!

Tip
Om de taart warm te houden laat hem dan staan in de voorverwarmde oven op 70 graden.


Serveertips
Lekker met een frisse herfstsalade en stevige rode wijn.

Bron: Smulweb



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten