Jeanne`s Pompoensoep
Met Halloween om de hoek en allerlei pompoenen in de winkels krijg je er weer zin in.
Pompoenrecepten...
Soep is toch wel 1 van de bekendste recepten met pompoen.
Pompoensoep is vaak erg flauw. (vind ik)
Maar met kruiden kun je veel.
Pittig gekruid en met Bleu cheese of geitenkaas erover gestrooid is het echt lekker,
Deze soep maak ik meestal als ik pompoensoep maak,
Je kunt naar eigen smaak meer of minder kruiden toevoegen.
Ingrediënten:
3 pond pompoen (schoongemaakt en in blokjes)
Courgette (ca. 1 pond in blokjes)
Winterwortel (geschild en in blokjes)
1/2 preitje (schoongemaakt en in ringetjes)
2 liter kippenbouillon
2 knoflookteentjes (geperst)
1klein rood uitje (gesnipperd)
Scheutje olijfolie
2 theelepel komijnpoeder
2 theelepel korianderpoeder
1 theelepel kerriepoeder
1 gedroogd rood pepertje (fijn gehakt)
enige takjes peterselie.
peper & zout.
Voor het serveren:
Creme fraiche
Geitenkaas of Bleu Cheese
Walnoten
Geroosterde pompoenpitjes
Verkruimelde gebakken bacon
Fijn gehakte peterselie
Bereiden:
Doe de olie in een grote pan, voeg de ui en knoflook toe
Laat even aanfruiten
Doe de peper, komijn en korianderpoeder erbij en fruit dit even mee.
Voeg de gesneden groente`s toe en hussel alles om.
Giet de bouillon op het groentemengsel.
Breng aan de kook en laat sudderen tot de groente`s gaar zijn.
Draai door de zeef of pureer het mengsel met de staafmixer of keukenmachine.
Laat de soep weer heet worden en breng op smaak met peper en zout.
Giet in grote soepkommen en schep er een lepel creme fraiche over en wat verkruimelde geitenkaas of bleu cheese.
Verkruimel er nog walnoten en/of gebakken bacon over.
Tip:
Wil je een vegetarische versie neem dan groentebouillon.
Je kunt de soep gevulder maken door er kleine blokjes gerookte kipfilet aan toe te voegen met knoflook croutons.
0 reacties:
Een reactie posten