Broodje Mosselsalade
Toen ik dit recept zag op de website Mosselen wilde ik dat uitproberen.
Ooit ben ik eens heel ziek geweest van mosselen eten,
dat kwam niet door de mosselen maar door een saus die erbij was gemaakt met uien en mosterd.
En het late tijdstip....
Bij ons thuis werd er vaak mosselen gegeten als de mosselman door de straat kwam.
Vaak was dat s`avonds, ik lag dan al in bed.
Maar als ik wakker was mocht ik ook mosselen eten, dat was feest.
Ik vond ze heerlijk tot.........
Na die tijd probeerde ik ze wel te eten, maar het bleef bij 4 a 5 mosseltjes
En zat ik meer brood met sausjes te eten dan echt de mosselen.
Ik bereidde ze wel en m`n kids vonden het heerlijk.
Had ik over dan maakte ik wel mosselsate en dat vonden ze ook yummie.
Dit recept van de mosselsalade heb ik uit geprobeerd.
En het is echt lekker, volgende keer zal ik zeker 2 broodjes eten.
Als borrelhapje ook erg lekker
Ingrediënten:
500 gram mosselen
75 ml witte wijn
1/2 bosje bladselderij
4 eieren
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels crème fraîche
1 theelepel kerriepoeder
4 harde broodjes naar keuze
4-8 blaadjes kropsla
2 eetlepels tuin- of rucolakers
Bereiden:
Maak de mosselen schoon
Doe de wijn en de selderij in een ruime pan
Doe de mosselen erbij en draai er peper uit de molen over.
Kook de mosselen gaar in ca 8 minuten of tot alle schelpen open zijn
Haal de mosseltjes uit de schelp.
Kook de eieren hard in ca 8 a 9 minuten,
Spoel ze af en pel ze.
Hak de eitjes fijn,
Vermeng de mayonaise met de creme fraiche en kerriepoeder
Schep de ei en mosselen er doorheen.
Breng op smaak met zout en peper
Snij de broodjes open en beleg ze met sla en een fikse lepel mosselsalade
Strooi er de rucola of tuinkers over.
TIP:
Serveer de mosselsalade als borrelhapje in kleine blaadjes kropsla of toast.
Bron: Mosselen
0 reacties:
Een reactie posten