Bietensoup met Ramenas en Zure Room
De Russische Borsjt is eigenlijk van Oekraiense afkomst.
En komt in vele variaties voorbij.
maar de hoofd ingredienten zijn toch wel bietjes en zure room.
Deze bietensoep is de warme variant...
De koude variant word ook wel met paprika`s gemaakt en dan vooral zomers gegeten.
Ingredienten:
2 eetlepels olijfolie
1 ui (in plakjes)
500 gram aardappelen (geschild en in stukjes)
750 gram bietjes (geschild en fijn gehakt)
600 ml kippenbouillon of runderbouillon
150 ml zure room
3 eetlepels ramenas (heel fijn gerapt)
dille
Bereiden:
Maak een lepel olie heet in de pan
Voeg de ui toe en bak ze ca 5 minuten onder af en toe roeren
Tot ze transparant en zacht zijn.
Voeg de aardappelen toe en de bietjes
Kook alles zachtjes ca. 3 a 4 minuten onder voortdurend roeren
Voeg de bouillon en 500 ml water toe
Breng aan de kook en zet dan laag om te sudderen ca. 20 a 25 minuten tot de aardappels en bietjes gaar zijn.
Doe in een blender met de helft van de zure room
(haal de vultrechter eraf en leg er een schone theedoek overheen)
Mix alles tot een zacht mengsel
Doe terug in de pan
Laat goed warm worden
Breng op smaak met peper en zout en de rammenas.
Doe de soep in kommen en garneer met de overige zure room.
Bron: Real Food
0 reacties:
Een reactie posten