Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Bietensoep met Ramenas en Zure Room


Bietensoup met Ramenas en Zure Room

De Russische Borsjt is eigenlijk van Oekraiense afkomst.
En komt in vele variaties voorbij.
maar de hoofd ingredienten zijn toch wel bietjes en zure room.
Deze bietensoep is de warme variant...
De koude variant word ook wel met paprika`s gemaakt en dan vooral zomers gegeten.


Ingredienten:

2 eetlepels olijfolie
1 ui (in plakjes)
500 gram aardappelen (geschild en in stukjes)
750 gram bietjes (geschild en fijn gehakt)
600 ml kippenbouillon of runderbouillon
150 ml zure room
3 eetlepels ramenas (heel fijn gerapt)
dille

Bereiden:

Maak een lepel olie heet in de pan
Voeg de ui toe en bak ze ca 5 minuten onder af en toe roeren 
Tot ze transparant en zacht zijn.
Voeg de aardappelen toe en de bietjes
Kook alles zachtjes ca. 3 a 4 minuten onder voortdurend roeren
Voeg de bouillon en 500 ml water toe
Breng aan de kook en zet dan laag om te sudderen ca. 20 a 25 minuten tot de aardappels en bietjes gaar zijn.
Doe in een blender met de helft van de zure room
(haal de vultrechter eraf en leg er een schone theedoek overheen)
Mix alles tot een zacht mengsel
Doe terug in de pan
Laat goed warm worden
Breng op smaak met peper en zout en de rammenas.
Doe de soep in kommen en garneer met de overige zure room. 

                                                                                                                                   Bron: Real Food









  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten