Rijst met Groente uit de Wok
Wokken is eigenlijk niets anders dan vlug koken.
Je zorgt dat alle ingredienten klaar staan en dan is het een kwestie van minuten.
Dit recept is ontstaan doordat ik rijst van een vorig recept overhad en wat groente in de groentela
Even vlug de restjes wegwerken
Het is een vegetarisch gerecht...maar kan makkelijk veranderd worden.
Ik wok er nog wel shoarma of kipreepjes door
Doe dit dan na de ui en knoflook in de pan en daarna de groente.
Je kunt er ook apart vlees bij serveren (kip of balletjes gehakt)
Gekookte rijst
1 grote ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (uit de pers)
1/2 struik paksoy (in reepjes)
1 prei (in ringetjes)
250 gram champignons (in plakjes)
5 worteltjes (in julienne)
bosje lenteuitjes (in ringetjes)
rode en groene paprika (in blokjes)
peper & zout
zoete chilisaus
olie om te wokken.
Bereiden:
Zet alles klaar zodat je achter elkaar kunt doorwerken.
Zet de wokpan op het vuur zodat hij goed heet word
Als de pan heet is de olie erin doen
Als ze walmt dan kan de ui erin met de knoflook.
Blijf roeren tot de ui bruin begint te worden.
Doe nu de paksoy, worteltjes, paprika en prei erbij
Al omscheppend laten bakken voor ca 2 a 3 minuten
Doe de champignons erbij en de helft van de lenteuitjes
Doe er een scheut chilisaus in en breng op smaak met peper en zout
Voeg de gekookte rijst toe en schep goed door
Proef nogmaals en breng er smaak aan met peper , zout en chilisaus
Serveer in een grote schaal en strooi er de lenteuitjes over
Zet er de chilisaus bij zodat ieder naar smaak kan toevoegen.
Bron: ik
1 reacties:
Is wel een ideetje....ik wok wel vaker. Maar doe er nooit rijst door, die geef ik altijd apart er bij.
Fijne week.
Groetjes Thea ♥
Een reactie posten