Gevulde Portobello`s
Een gerechtje dat heerlijk smaakt als lunch of bij de brunch
Maar ook als hapje en als voorgerechtje bij het diner.
Ingredienten:
2 personen
150 gram rijst
zout, peper
4 eetlepels zonnebloemolie
300 gram groene kool (fijngesneden)
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
2 tomaten
1 eetlepel rode of groene pesto
2 portobello`s of 4-6 grote champignons (schoongeveegd)
2 eetlepels fijngesneden peterselie
Bereiden:
Kook de rijst in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit 2 eetlepels olie en roerbak hierin de groene kool ca 3 min,
voeg de ui en 1 teentje knoflook toe en roerbak dit ? 2 min. mee
Snij 1 tomaat in partjes en 1 tomaat in kleine blokjes.
Voeg de partjes tomaat toe aan het koolmengsel en roerbak deze nog ca. 3 min. mee.
Verwarm 2 el olie met 1 teentje knoflook en de rode pesto in een koekenpan,
Bak hierin de portobello`s in 8 min. op een matig vuur gaar.
Roer de rijst door het groenekoolmengsel en vul de portobello`s hiermee.
Bestrooi met blokjes tomaat en peterselie
Serveer de rest van de vulling apart erbij.
Bron: Smulweb
0 reacties:
Een reactie posten