Hazelnoot Spread
Voor circa 500 gram
Annabel Langbein: (quote)
Dit heerlijke smeersel kan ook met amandelen of andere noten gemaakt worden.
In dat geval hoeven de velletjes niet verwijderd.
Roer het door gesmolten chocola om choconootboter te maken,
Combineer het met sinaasappelsap in een saladedressing of maak er kleine hazelnoottaartjes van.
Ingrediënten:
450 gram hele hazelnoten
½ theelepel zout
180 ml neutrale olie
Bereiding:
Verhit de oven tot 180 °C.
Spreid de hazelnoten uit op een bakplaat en rooster tot ze flink beginnen te ruiken en de velletjes openbarsten (circa 10 minuten).
Laat ze 5 minuten afkoelen, doe ze in een schone theedoek en wrijf er de velletjes af.
(Het hoeft niet al te precies, maar het is wel belangrijk dat het grootste deel verwijderd wordt, omdat de velletjes de hazelnootboter vezelig en bitter kunnen maken.)
Hak de noten in een keukenmachine of een blender tot grove kruimels.
Doe er met draaiende motor eerst het zout en dan de olie bij en laat de machine draaien tot het een gladde, zachte boter is.
Hazelnootboter is in een afgesloten pot in de koelkast maanden houdbaar.
Heerlijk in plaats van pindakaas op een sandwich, of met plakjes avocado op geroosterd brood.
Bron: Season`s
Uit het boek ‘Simple Pleasures’ van Annabel Langbein
0 reacties:
Een reactie posten