Pikant Gemarineerde Aardbeien
Aardbeien als dessert kennen we allemaal
Met ijs of slagroom of yoghurt.
Maar als een salade is de aardbei ook heel erg lekker.
Probeer maar eens en je staat versteld.
Ingredienten:
4 eetlepels balsamico azijn
1 eetlepel honing
500 gram aardbeien
2 takjes basilicum
50 gram Grand Padano
150 gram bacon
zwarte peper
handje veldsla of rucola
(geroosterde pijnboompitjes)
Bereiden:
Honing en azijn in een klein pannetje doen
Zet op het vuur en laat de honing oplossen
Goed door roeren en van het vuur af laten afkoelen
Was intussen de aardbeien en op keukenpapier laten drogen
Haal de kroontjes eraf en snijd de aardbeien in 2 of in vieren naar gelang de grote.
Doe de aardbeitjes in een kom
Basilicum wassen en droogschudden
Leg ze even op keukenpapier
Snij de blaadjes in dunne reepjes
Schud ze voorzichtig door de aardbeien
Parmesaan in lange repen afschaven
Verdeel de sla over een schaal of over eenpersoons schaaltjes
Hierover de aardbei met de bacon en de parmezaan verdelen
Bedruppel met de balsamico siroop en strooi er peper over naar smaak.
Strooi er wat pijnboompitjes over (optioneel)
0 reacties:
Een reactie posten