Gehaktballetjes met Gember en Lemongras
Dit recept stond op Linderaxa...
Het blog van Julietta waar ze lekkere recepten en haar dagelijkse besognes verteld
De balletjes zagen er zo lekker uit en ik weet uit ervaring dat ze heerlijke recepten heeft.
Dus dat moest uit geprobeerd worden.
Deze balletjes zijn heerlijk om zo tussendoor als hapje te eten.
Maar als bij gerecht ook heel geschikt
Denk eens aan een buffet of rijsttafel of tussen een broodje
Balletjes gehakt kunnen eigenlijk altijd.....
Ingredienten;
60 ml olie (lijnzaadolie of zonnebloemolie)
500 gram kippengehakt
2 eetlepels grof paneermeel (Panko)
1 eetlepel soyasaus
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel lemongras (gehakt)
1 eetlepel maizena
1 eetlepel koriander
1 & 1/2 theelepel gember (geraspt)
1 teentje knoflook (uit de pers)
zout & peper
14 slabladeren
4 uien (dun gesneden)
2 limoentjes (in partjes gesneden)
hoisin saus (optioneel)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe de kip, panko, soyasaus, vissaus, limoengras, maizena, koriander, gember en knoflook in een kom.
Breng op smaak met zout en peper en mix alles goed door
Rol balletjes van ca 2 & 1/2 cm
Doe de olie in een pannetje en laat heet worden op middenhoog vuur
Frituur de balletjes in de olie ca 5 minuten en draai ze halverwege om.
Laat uit druipen op keukenpapier
Leg ze op een ovenplaat bekleed met bakpapier en doe ze in de oven tot ze gaar zijn. (ca 3 a 5 minuten)
Leg de slablaadjes op de bordjes met de ui en limoenpartjes
Serveer de gehaktballetjes erbij in een schaaltje
Doe een balletje op een blaadje sla met ui knijp er wat limoensap over
Vouw de slablaadjes op en eet ze op.
Je kunt er ook nog hoisinsaus over strooien
Bron: Linderaxa
Recipes adapted from Williams Sonoma
0 reacties:
Een reactie posten