Tajine met Kip
Tajine is een gerecht maar ook de naam van de kookpot waar het gerecht in gemaakt word....
Gemaakt van klei en in prachtige kleuren en dessins.
Een tajine staat op mijn verlanglijstje.
Zo`n fleurige pot staat toch mooi op tafel
Maar heb je (nog) geen tajine kun je dit recept ook in een vuurvaste schaal of stoofpot bereiden.
Dat ga ik zeker doen, want dit recept lijkt me wel wat.
Recept voor ingelegde citroenen staat hier ook op het bloggie.
Ingredienten:
2 eetlepels olijfolie
8 kippendijtjes (gekruid)
2 rode uien
(in schijfjes gesneden, maar niet door gesneden, de bodem moet nog aan elkaar zitten)
2 teentjes knoflook (in heel dunne schijfjes)
1 eetlepel ras el hanout
1 kaneelstokje
1 theelepel komijn
400 gram tomaten (fijn gehakt)
350 ml hete kippenbouillon
2 ingelegde citroenen (fijn gesneden)
1 eetlepel mango chutney
200 gram zachte gedroogde abrikozen
Handje amandelen (geblancheerd)
400 gram kikkererwten (uit blik en gewassen)
Handje koriander (fijn gehakt)
Bereiden:
Maak in een ovenvaste en vuurvaste schaal de olie heet en bak de kippendijtjes bruin.(niet allemaal tegelijk)
Haal ze uit de pan en giet het vet uit de pan
Laat er een eetlepel inzitten
Bak hier de uien en knoflook ca 10 minuten tot ze zacht zijn.
Doe de kruiden erbij en laat even een paar minuten doorbakken.
Doe de kip weer in de vuurvaste schaal
Voeg de tomaten en de bouillon toe,
Roer de citroenen , chutney, abrikozen en amandelen toe
Breng aan de kook en laat dit sudderen tot de kip gaar is en de saus dik en sticky is.
Voeg de kikkererwten toe en laat door en door heet worden
Strooi er de koriander over en serveer met couscous of rijst
TIP:
Je kunt i.p.v. kikkererwten ook doperwtjes toevoegen.
0 reacties:
Een reactie posten