Pasta Carbonara al `a Fungi en Gorgonzola
Ben je beetje huiverig om carbonara te maken?
Dit recept kwam ik tegen op Smulweb...
en is echt niet moeilijk te maken.
Je kunt ook een andere pastasoort gebruiken
Maar spaghetti vind ik voor deze saus toch wel het lekkerste.
Ingredienten:
250 gram spekreepjes (mager)
1 grote ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (meer naar eigen smaak)
250 gram champignons
250 gram kookroom
150 a 200 gram gorgonzola
100 ml witte wijn
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel komijn
2 & 1/2 theelepel oregano
1 rauw ei
60 gram parmezaanse kaas
Bereiden:
Zet een pan met 4 a 5 liter water op (met wat zout).
Bak de spekjes in de olie op halflaag vuur,
Zijn de spekjes half uitgebakken voeg dan de ui toe,
Fruit even 3 minuten mee en voeg vervolgens de knoflook toe (ca. 2 minuten mee fruiten)
Wanneer het water kookt de pasta toevoegen en koken volgens de beschrijving op de verpakking.
Dan de champignon aan de saus toevoegen, even meebakken op halfhoog vuur totdat zij hun vocht verliezen
en lichtbruin kleuren,
Oregano, nootmuskaat komijn, kookroom, zout en peper toevoegen tot het net tegen de kook aanzit,
dan de gorgonzola en wijn toevoegen en goed roeren tot het gesmolten is en de saus 1 geheel is geworden
(niet laten schiften).
De pasta afgieten, terwijl de pasta nog heet is, het ei en de parmesaan toevoegen en goed door de pasta roeren,
dan het carbonara mengsel toevoegen en er goed doorheen roeren zodat het ei stolt door de warmte van de saus
en de pasta
0 reacties:
Een reactie posten