Filet Americain.
Filet Americain of Prepare van Steak Tartare behoren tot de vleeswaren.
En word gemaakt van rundvlees.
Filet Americain kan gegeten worden als hoofdgerecht geserveerd met frietjes.
Het vlees word dan gegeten met ei, zout & peper, ui en worchestersaus
Soms word mayonaise of ketchup gebruikt, zo word het in Belgie vaak gegeten.
Americain Filet word in Nederland als broodbeleg gegeten.
Alle ingredienten worden gemengd en op een broodje of toast geserveerd.
Gegarneerd met o.a. uitje, rauwkost, komkommerplakjes, sla.
Hoe je het ook eet is niet zo belangrijk dat hangt van je eigen smaak af.
een regel telt....het vlees moet vers en mals wezen.
(Bron: Wikipedia:)
Ingredienten
250 gram goeie tartaar van biefstuk (geen runder gehakt)
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel tomaten ketchup
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels citroensap
1 volle theelepel pittige mosterd
worchestershiresaus en peper en zout naar smaak
* fijn gesnipperd sjalotje
fijn gesnipperd augurkje
kappertjes (fijn gehakt *
Bereiden:
De eerste 6 ingredienten goed mengen
Breng op smaak met de worchestershiresaus en peper en zout.
Voeg de ingredienten toe die tussen * staan als je dat lekker vind
en prak ze met een vork goed door.
Lekker op een broodje of toast.
0 reacties:
Een reactie posten