14 Februari
Valentijnsdag....
Daar hoort iets lekkers bij
Je ziet mooie taarten en desserts
Ik kies dit keer voor een hartig receptje
Valentijnsoep is een mooi recept voor het begin van een dinertje voor 2
Mooi begin....toch??
Ingredienten
1 eetlepel olijfolie
1 fijngesneden sjalot1 teentje knoflook (fijngehakt)
3 champignons
klein stukje bleekselderij
klein stukje prei
4 rijpe tomaten
5 l. groentebouillon
1 kaneelstokje
3 blaadjes basilicum
1 dl licht geklopte slagroom
Voor de garnituur:
3 gekookte groene asperges, in stukjes gesneden
2 eetlepel tomaat concassapaar plukjes peterselie
1 snee witbrood
2 stukjes Bleu d'Avergne kaas van elk ca 20 gram
Bereiding
Stoof het geheel gedurende ca 1 minuut.
Blus met de bouillon en voeg de pijpkaneel en basilicum toe.
Laat het geheel op een laag vuurtje gedurende een half uur trekken.
Druk de soep door een zeef.
Voeg de geklopte room aan de soep toe.
Verwarm de soep voor het serveren en klop deze tijdens het verwarmen met een staafmixer schuimig.
Voeg de asperges, tomaat concassa en peterselie toe aan de soep.Snijd ondertussen hartjes uit het brood met een middenlijn van drie centimeter.
Leg de Blue d'Auvergne op het brood en gratineer de broodhartjes onder de hete grill tot de kaas ietwat gesmolten is.
Schenk de soep in een mooie kom en leg het broodhartje in de soep.
Schrijf een lieve boodschap op een servetje en de romantiek kan beginnen.
N.B Tomaat concasse is tomaat ontveld
Zaadjes en zaadlijsten verwijderd
In kleine blokjes gesneden (word vaak in soep en salades gebruikt)
0 reacties:
Een reactie posten