Kaiserschmarren
Ingrediënten
1 zakje vanillesuiker
125 gram bloem 3 eieren
25 gram suiker
50 gram rozijnen
300 gram melk
40 gram margarine
1 snufje zout
50 gram poedersuiker
(50 gram rum)
Bereiden:
Wel de rozijnen een half uur in de rum.
Splits de eieren. Klop de eidooiers dik en schuimig met de suiker, vanillesuiker en het snufje zout.
Voeg om en om een beetje bloem en een scheutje melk toe.
Klop goed door tot een glad beslag is ontstaan.
Roer de rozijnen met rum erdoor heen.
Sla de eiwitten stijf en spatel het schuim voorzichtig door het beslag.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en voeg een kwart van het beslag toe.
Bak de koek op een laag vuur tot de onderkant goudbruin is.
Til de koek op, doe nog een beetje boter in de pan en bak de andere kant goudbruin.
Leg de koek daarna apart en bak er nog drie met de rest van het beslag.
Breek de dikke pannenkoeken met een vork in onregelmatige stukken
Bak deze stukjes onder voortdurend omscheppen, nog 5 min.
Verdeel de kaisersmarren over 4 borden en bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker.
Tip: Ook heel lekker met appelmoes of jam.
Foto: Internet
0 reacties:
Een reactie posten