Tiroler Gröstl
Ga je op wintersport.....
Dan kom je dit zeker tegen op de menukaart
Dit traditionele Oostenrijkse recept is ontstaan door koks van de Gasthofen
Er werd teveel eten gekookt voor de gasten
Gevolg was dat het personeel de restjes van een paar dagen kregen voorgeschoteld
Dit kreeg de naam Tiroler Grostl
Wat een gewaardeerd gerecht is geworden
En je hoeft dit niet alleen op wintersport te eten...
Ook zomers buiten met een lekkere salade is dit heerlijk
Ingrediënten:
600 gram aardappelen
1 ui300 gram spekblokjes
zout en (vers gemalen) zwarte peper
1 theelepel marjolein
2 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels boter
4 eieren
Bereiding:
Bak de spekjes in boter
Kook de aardappelen ongeveer 10 minuten in de schilSnij de ui in kleine stukjes
Schil de gekookte aardappelen
Bak de uistukjes (niet te lang)
Snijd de aardappelen in dunne plakjes
Voeg de aardappelplakjes en de spekblokjes toe
Breng het geheel op smaak met peper, zout en marjolein
Regelmatig het geheel omscheppen
Laat de aardappelen goudbruin worden
Bak de eieren en voeg zout en peper naar smaak toe
Schep de Gröstl op de borden, strooi er wat peterselie overheen
Bovenop ieder portie een gebakken spiegelei en klaar
Serveer de Tiroler Gröstl met een lekkere frisse salade
Bron: Internet
0 reacties:
Een reactie posten