Hemelse Amandel Amaretti Mousse
Dit simpele maar o zo lekkere dessert had ik al enige jaren terug op Smulweb gezet.
Doordat iemand het favoriet heeft gezet kwam ik het weer tegen.
Heb het gelijk meegenomen naar hier.
Ingrediënten:
40 gram amandelen.
40 gram amarettikoekjes of cantuccini.
3 dl. slagroom of slankroom.
1 eetlepel sinasappelsap.
3 eetlepels honing.
4 eetlepels amaretto of sinasappellikeur
Bereiden:
Hak de amandelen fijn en rooster ze in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Hak de amarettikoekjes tot grof kruim en besprenkel met amaretto of sinassappellikeur.(Grand Marnier)
Klop de room met honing tot pieken en schep er de sinasappelsap door.
Spatel het koekkruim en de amandelen door de room.
Laat het geheel in de koelkast koud worden.
Garneer eventueel voor het opdienen met een sinasappelschilletje en amandelschaafsel.
Foto komt van Internet
0 reacties:
Een reactie posten