Pompoentaartjes met Blauwaderkaas
Heerlijke taartjes voor de hartige trek,
Met een salade een lekkere lunch.
Ingrediënten:
4 vellen vers filodeeg (pak 225 g)
3 eetlepels olijfolie
500 gram pompoen
150 gram cambozola (kaas, in stukjes)
1/2 bakje tijm (a 15 g, alleen de blaadjes)
4 eieren
20 gram pecannoten (ongezouten)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer elk vel filodeeg in de breedte.
Vouw de halve vellen dubbel.
Bestrijk alle vellen met de bakkwast aan weerszijden met olie.
Leg in elk vormpje 1 dubbelgevouwen vel filodeeg, draai de vormpjes een kwartslag en leg er een 2e vel op.
Laat het deeg iets over de rand hangen.
Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Doe in een kom.
Meng de cambozola en tijm door de pompoen.
Verdeel het mengsel over de vormpjes.
Klop de eieren los met (versgemalen) peper en zout en verdeel over de vormpjes.
Strooi de noten erover.
Vouw het overhangende filodeeg terug over de vulling.
Bak de taartjes in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.
Bron:Allerhande 12 - 2013
0 reacties:
Een reactie posten