Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS
hello1


Welkom op mijn bloggie....

Omdat mijn website "klik" SMULPAAPJE "klik" al vol zit
met recepten en produchtinfo....

Ben ik dit bloggie begonnen.

Hier vind je recepten en een babbeltje.


Heb je zelf een leuk recept?

Stuur het me op. ....

En ik kijk of ik het kan plaatsen (met jou naam erbij natuurlijk)

In de linker colum kun je alles vinden wat er op mijn bloggie staat,

Kijk onder Index voor de recepten die er zijn

Kijk ook eens bij de * feestelijke recepten* op


christmastimebanner

Mijn blog met meer feestelijke recepten en sfeertips ....


Er kan altijd iets van je gading bijzitten.

Ik hoop dat je vind wat je zoekt.

Anders kun je me altijd nog een mailtje sturen.

Klik hiervoor rechts in de colum op Stuur Email

Alle recepten zijn voor 4 personen.

Zo niet.... dan zet ik het erbij



Er word veel gebruik gemaakt van "cups" in de recepten

Voor uitleg kun je HIER even kijken


Veel plezier bij het rondkijken en koekeloeren in mijn pannetjes

Ik zou het erg leuk vinden als je een berichtje achterlaat in het

"klik" Gastenboek"klik"

gastenboek



~*~*~*~

~*~*~*~*
wijn6

Over Wijn.....


Er word me nog wel eens per email advies gevraagd over wijn.

Er word me dan allerlei advies gevraagd,

En daar ben ik niet de juiste persoon
voor.

Ik hou n.l. niet zo van wijn.

Wijn drinken doe ik mischien 3 a 4 keer per jaar

Wijn is iets persoonlijks.....

Als ik wijn drink dan het liefst wit

En champagne vind ik niet te pruimen

Een koele rose gaat nog....

Dus ook voor wijn geld...smaken verschillen.

Mijn advies is dan ook ga naar een goede slijterij of bezoek een wijnproeverij....

Zij kunnen je goed adviseren welke wijn waarbij lekker is.

Je weet welke wijn je dan lekker vind en die kun je dan kopen.

Heb ik een recept met een wijnadvies dan zet ik het er uiteraard bij

Info over slijterijen en wijnproeverijen kun je op internet vinden

Ik hou het ondertussen bij andere bubbels....

~* ~* ~ * ~

Mijn Ebook over Zelf Likeur Maken....
te verkrijgen bij o.a.


likeurboekje

Mijn uitgever:

van Duuren

Bol.com

en Bruna




~*~*~*~


ZOEK JE EEN RECEPT .....VUL DE NAAM HIER ONDER IN VAN HET RECEPT

handje




Champignon Walnoot Quinoa Burger met Ananas Salsa


Champignon Walnoot Quinoa Burger met Ananas Salsa

Een vegetarische burger hoeft echt niet oubollig te wezen....
Een goeie vervanger voor de vleesburger en zeer smakelijk
De ananas salsa maakt het helemaal af...

Ingredienten

mineral water
¾ cup quinoa (eerst goed spoelen)
3 medium champignons (fijn gehakt)s
1 grote lente ui of 1 rode sjalot (fijn gehakt)
1/8 cup gemengde zaadjes (sesam, pompoen, zonnebloempitten o.d.)
½ cup havermout
½ cup geroosterde walnoten (gehakt) 
½ theelepel miso (toko)
2 theelepel gemalen lijnzaad 
½ theelepel knoflookpoeder 
2 eetlepels platte peterselie (fijn gehakt)
3 eetlepels teriyaki saus 
1  cup broodkruimels 
½ theelepel chilipoeder 
1 theelepel kerry poeder 
rasp van 1 limoentje
bloem.


Bereiden:

Giet 1½ cups mineraalwater in een steelpan en doe de quinoa erin.
Breng zachtjes aan de kook en laat sudderen tot het water is opgenomen
Roer af en toe even.
Bak de champignons in een koekenpan op laag vuur (5 a 10 minuten)
Laat ze afkoelen (paar minuten op keukenrol)
Doe alle ingredienten in een kom
Mix alles met grote lepel goed door elkaar
Maak 4 a 6 burgers met je (schone) handen
Rol ze even door de bloem en leg ze op een bord
Laat ze een paar uur opstijven in de koelkast 

Warm de oven voor op 180 ºC
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de burgers aan iedere kant 4 a 5 minuten.
Doe bakpapier in een ovenschaal en leg de burgers erop.
Bak nu de burgers nog ca 15 a 20 minuten in de oven (180 ºC)
Ze worden nu even steviger.

Ananas Salsa

Ingredienten:

1 blik ananas in eigen sap (227 gram Del Monte)
1 & 1/2 cup kerstomaatjes
1/4 theelepel knoflook (fijn gehakt)
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel tomaten ketchup
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel bruine suiker
1/2 theelepel gerookte paprika poeder
1/2 theelepel liqued smoke (optioneel)

Bereiden:

Laat de ananas uitlekken
Doe alle ingredienten in een blender of keukenmachine
Laat een minuutje draaien tot je een dikke saus hebt
Giet de saus in een steelpannetje en laat zachtjes sudderen voor ca 20 minuten

Snij enige dunne schijfjes rode ui
Maak wat slablaadjes schoon en maak er kleine stukjes van
Doe dit op een geroosterd broodje en lepel de saus over je burger

Geniet van deze gezonde gourmet burger




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 reacties:

Populaire berichten