Champignon Walnoot Quinoa Burger met Ananas Salsa
Een vegetarische burger hoeft echt niet oubollig te wezen....
Een goeie vervanger voor de vleesburger en zeer smakelijk
De ananas salsa maakt het helemaal af...
Ingredienten
mineral water
¾ cup quinoa (eerst goed spoelen)
3 medium champignons (fijn gehakt)s
1 grote lente ui of 1 rode sjalot (fijn gehakt)
1/8 cup gemengde zaadjes (sesam, pompoen, zonnebloempitten o.d.)
½ cup havermout
½ cup geroosterde walnoten (gehakt)
½ theelepel miso (toko)
2 theelepel gemalen lijnzaad
½ theelepel knoflookpoeder
2 eetlepels platte peterselie (fijn gehakt)
3 eetlepels teriyaki saus
1 cup broodkruimels
½ theelepel chilipoeder
1 theelepel kerry poeder
rasp van 1 limoentje
bloem.
Bereiden:
Giet 1½ cups mineraalwater in een steelpan en doe de quinoa erin.
Breng zachtjes aan de kook en laat sudderen tot het water is opgenomen
Roer af en toe even.
Bak de champignons in een koekenpan op laag vuur (5 a 10 minuten)
Laat ze afkoelen (paar minuten op keukenrol)
Doe alle ingredienten in een kom
Mix alles met grote lepel goed door elkaar
Maak 4 a 6 burgers met je (schone) handen
Rol ze even door de bloem en leg ze op een bord
Laat ze een paar uur opstijven in de koelkast
Warm de oven voor op 180 ºC
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de burgers aan iedere kant 4 a 5 minuten.
Doe bakpapier in een ovenschaal en leg de burgers erop.
Bak nu de burgers nog ca 15 a 20 minuten in de oven (180 ºC)
Ze worden nu even steviger.
Ananas Salsa
Ingredienten:
1 blik ananas in eigen sap (227 gram Del Monte)
1 & 1/2 cup kerstomaatjes
1/4 theelepel knoflook (fijn gehakt)
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel tomaten ketchup
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel bruine suiker
1/2 theelepel gerookte paprika poeder
1/2 theelepel liqued smoke (optioneel)
Bereiden:
Laat de ananas uitlekken
Doe alle ingredienten in een blender of keukenmachine
Laat een minuutje draaien tot je een dikke saus hebt
Giet de saus in een steelpannetje en laat zachtjes sudderen voor ca 20 minuten
Snij enige dunne schijfjes rode ui
Maak wat slablaadjes schoon en maak er kleine stukjes van
Doe dit op een geroosterd broodje en lepel de saus over je burger
Geniet van deze gezonde gourmet burger
Bron: Mouth Watering Vegan
0 reacties:
Een reactie posten