Monkey Butter
Hoe komen ze toch aan die naam...
Door de bananen? of de kokos of ananas ?
Ik weet het niet...
Een ding weet ik wel....
Deze jam is heel apart...en erg lekker
Je zou er zo met een lepel in willen duiken en de pot leegeten.
Gebruik gemalen kokosnoot en geen kokosvlokken
Die zijn echt te grof.
Maak ook geen grote hoeveelheden vanwege de beperkte houdbaarheid
4 a 6 weken in de koelkast....
Maar zolang blijft de jam echt niet in de pot.
De jam is veelzijdig te gebruiken:
als broodbeleg, vulling in cakes of taarten
Op ijs of yoghurt en vla
Je zult zien....je raakt er aan verslingerd
Ingredienten:
5 middelgrote bananen (rijp maar geen bruine plekken)
560 gram fijn gemaakte ananas uit blik (niet uitgelekt)
3 cups witte suiker
3 eetlepels citroensap
1/4 cup gemalen kokosnoot (gemalen geen vlokken en niet geraspt)
(Gemalen Kokosnoot)
Bereiden:
Pel de bananen en snijd ze in plakjes
Doe ze in een pan.
Voeg de rest van de ingredienten toe en zet op het vuur
Breng het aan de kook onder voortdurend roeren
Zet het vuur laag en laat pruttelen tot het dikker word, blijf roeren.
Heb je de goeie dikte schep de jam dan in de glazen potten
Doe het deksel erop en laat afkoelen.
Op dit punt kun je ze 4 a 6 weken bewaren in de koelkast
De citroensap houd de bananen vers.
En eenmaal gegeten is de pot zo leeg.
Wil je ze toch langer bewaren .....
Neem dan weckpotten met een rubber ring
Vul de potten en plaats de rubber ring op de pot voor je het deksel erop doet
Zet het deksel vast met klemmen
Laat de potten 15 minuten in een waterbad koken.
N.B.
Op deze manier gekookt word de jam een beetje rozig van kleur.
Bron:Pinterest
2 reacties:
Lekker !!
Maar we zijn geen jam eters, ik heb wat van die kleine potjes in huis voor de kleinkids.
Fijn weekend.
Liefs Thea ♥
De jam is ook lekker op pannenkoeken,yoghurt, vla en ijs.
Smaakt goed. :-)
Een reactie posten